Chec aromat cu cacao și dovleac. Rețeta momentului

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook Dulce&Sărat
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook Dulce&Sărat

Este sezonul dovleacului plăcintar! Așadar, nu rata ocazia să îl folosești într-un desert clasic așa cum este... checul.

Ingrediente

- 280 g făină
- 300 g zahăr
- 35 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 300 g dovleac gătit (copt sau fiert)
- 4 ouă
- 160 ml ulei

Cum se prepară checul aromat cu cacao și dovleac

Ouăle și zahărul se bat spumă. Peste ouă se adaugă uleiul și piureul de dovleac. Se amestecă bine. Făina și praful de copt se cern și se adaugă treptat peste amestecul de ouă prin mișcări de învăluire.
Jumătate din aluatul obținut se transferă în alt castron și se amestecă cu cacaua. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. O tavă sau o formă de chec se unge cu unt/ulei și se tapetează cu făină sau se pune o foaie de copt.

Pentru un efect marmorat se adaugă aluatul deschis la culoare și apoi cel cu cacao și se amestecă cu ajutorul unei scobitori sau cu vârful unui cuțit. Checul se coace la 180 grade Celsius pentru 30 – 40 minute sau până ce trece testul scobitorii. După coacere se lasă în tavă până ce se răcește.

Citește și:

Chec de mere fără făină și fără zahăr: Rețeta

Ingrediente

- 1 ou
- 70 g fulgi de ovăz
- 1 măr mic
- 2 linguri ulei
- jumătate de linguriță de scorțișoară
- 2 lingurițe de îndulcitor (stevia/sucraloză)
- 1 linguriță de praf de copt
- sare
- bicarbonat de sodiu

Cum se prepară checul cu mere fără făină și fără zahăr

Oul se bate cu o furculiță. Se adaugă uleiul și se continuă amestecarea. Se adaugă scorțișoara și îndulcitorul. Într-un castron se amestecă fulgii de ovăz cu praful de copt și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Ovăzul se adaugă peste amestecul de ou.

Mărul se spală și se scoate căsuța cu semințe. Se taie cubulețe și se adaugă peste restul ingredientelor. Se amestecă. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecul de chec se toarnă într-o formă de chec, scrie retete.unica.ro.

Checul cu mere fără făină și fără zahăr se gătește timp de 25 minute, având grijă a nu se deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute. Desertul este gata când trece proba scobitorii.
A nu se scoate checul din formă înainte ca el să se fi răcit.

Cheesecake cu prune. Desertul aromat de toamnă: Rețeta senzațională

Ingrediente pentru blat

-  200 g biscuiţi cu cacao
-  80 g unt

Ingrediente pentru stratul de brânză

- 500 g cremă de brânză 
- 180 g zahăr
- 350 ml smântână pentru frişcă
- 2 ouă 
- 2 linguri amidon 
- esenţă vanilie
- o linguriţă zeamă de lămâie
- 200 g prune fără sâmburi 

Cum se prepară

Zdrobeşte biscuiţii cât mai fin şi combină-i cu cele 80 g unt topit. Aşază această compoziţie într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt şi presează amestecul bine în tavă. Înfăşoară partea de jos a tăvii în folie de aluminiu, pentru a o izola de apa în care va sta în cuptor.

Pregăteşte stratul de cremă de brânză Bate crema de brânză cu zahărul pentru 4-5 minute, apoi adaugă esenţa de vanilie, smântâna pentru frişcă, cele două ouă, zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi amidonul. Omogenizează bine compoziţia şi toarn-o în tavă, apoi nivelează suprafaţa. Pune deasupra felii tăiate de prune şi dă tava la cuptor, într-o altă tavă mai mare cu apă, pentru 30 de minute, la 180 de grade şi pentru alte 30 de minute la 150 de grade.

După ce stingi cuptorul, lasă cheesecake-ul cu prune în cuptor pentru încă o oră, cu uşa închisă. Pentru un plus de gust, poți să presari deasupra puțină scorțișoară, dar și câțiva biscuiți zdrobiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel