Ați auzit vreodată de checul, gata în 5 minute? Este o rețetă foarte simplă, care este gata în cel mai scurt timp. Prin urmare este alegerea potrivită atunci când ai oaspeți neașteptați și nu ai nimic bun în frigider. Cu acest desert vei face o impresie bună, care îi va satisface chiar și pe cei pretențioși.
Acest chec poate fi servit alături de o ceașcă de cafea sau cea din plante. În poți mânca și la micul dejun, alături de un pahar de suc de portocale proaspăt stors. Sau la sfârșitul unei cine pentru a încheia ziua într-o notă dulce.
Cartofi prăjiți, fără nicio picătură de ulei: sunt delicioși și crocanți. Află secretul
Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
50 grame de unt,
240 grame de făină,
150 grame de zahăr granulat,
esență de vanilie,
1 plic praf de copt
180 grame de lapte integral,
2 ouă,
zahăr pudră, după gust
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. O tavă, cu diametrul de 22 cm, se unge cu ulei și se dă cu puțină faina. Dacă preferați, puteți pune hârtie de copt, udată și stoarsă bine de apă, ca sa adere mai bine de tavă.
Cel mai bun mic dejun de vară: este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre
Cerneți făina și praful de copt, apoi adăugați zahărul. Puneți laptele și esența de vanilie, într-o cratiță pe aragaz. Amestecați bine.
Topiți untul și adăugați-l în lapte. După ce laptele se va răci un pic, se adaugă ouăle. Amestecați. Treptat se adaugă făina, zahărul și praful de copt. Aveți grijă să amestecați bine ca să evitați formarea de cocoloașe.
Prepară maioneză delicioasa din făină: simplu, rapid și fără conservanți
Turnați aluatul în forma de copt și coaceți la 170 ° timp de 40 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea: dacă este uscată scoateți checul din cuptor, dacă nu - continuați să-l coaceți încă 5 minute, pe raftul de jos al cuptorului.
Checul gata se lasă să se răcească, apoi se presară cu zahar pudră. Poftă bună!
Vrei să prepari un desert delicios, care, în același timp, se gătește rapid? Iată rețeta pentru clătite delicioase cu ananas.
Pentru a face clătite cu ananas, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 ml lapte integral,
100 de grame de făină,
o linguriță de îndulcitor lichid,
15 ml rom,
12 felii de ananas în sirop,
un ou,
ulei de măsline,
Pentru a decora clătitele puteți folosi: zahăr pudră, sirop de arțar, bucăți de ananas.
Deschideți conserva de ananas în sirop și scurgeți sucul. Întindeți toate feliile de ananas pe o tavă de copt acoperită cu prosoape absorbante. Așa se va elimina tot lichidul din feliile de ananas.
Într-un castron se pune făina cernută, se adaugă, treptat, laptele și se se amestecă cu telul manual. Adăugați apoi îndulcitorul lichid, un ou întreg și romul.
Amestecați rapid cu telul, până când aluatul este omogen și fără cocoloașe. Acoperiți vasul cu o bucată de folie alimentară și puneți-l la frigider pentru o jumătate de oră.
Omletă pufoasă fără ouă și fără lapte pentru un mic dejun rapid: o rețeta originală și savuroasă
Turnați uleiul de măsline într-o tavă și puneți-o pe aragaz. Între timp, înmuiați feliile de ananas în aluat, având grijă să eliminați orice exces. Când uleiul s-a încins, puneți feliile de ananas și gătiți-le câteva minute, înainte de a le întoarce pe cealaltă parte.
După ce clătitele cu ananas s-au prăjit, așezați-le pe o tavă acoperită cu prosoape de hârtie. Așteptați ca excesul de ulei să se scurgă și stropiți suprafața clătitelor de ananas cu puțin zahăr pudră.
Tartă cu mere, stafide și cu parfum de lămâie: desertul care dispare într-o clipă de pe masă
Dacă vreți o variantă mai delicioasa, puteți turna peste clătitele de ananas sirop de arțar. Adăugați câteva bucăți de ananas deasupra și serviți-le calde pe masă. Ca alternativă la feliile de ananas în sirop, puteți folosi ananas proaspăt. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News