Checul cu ciocolată este foarte uşor de preparat şi este delicios. Este un desert pe care orice gospodină îl poate face.
1 cană făină
O cană de zahăr
Un praf de sare
5 ouă
Un pliculeţ de praf de copt
Esenţă de vanilie
Cacao
2 cuburi de ciocolată de menaj
Ulei
Se bat cele cinci ouă cu zahărul şi esenţa de vanilie. Turnăm făina cu praful de copt şi continuăm să omogenizăm. Adăugăm cacao şi amestecăm din nou.
Se pune aluatul în două forme de cozonac, apoi le introducem în cuptorul încins. Checul va sta la cuptor jumătate de oră, la o temperatură de 180 de grade.
Separat, topim ciocolata. Punem pe foc o crăticioară cu puţin ulei şi adăugăm cele două cuburi de ciocolată. În câteva minute, aceasta se va topi.
După ce scoatem checul de la cuptor, turnăm peste el ciocolata topită. Atenţie, aceasta trebuie să fie caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu