Deserturile ușoare pot fi la fel de bune ca și deserturile tradiționale. Tocmai din acest motiv, mai jos găsiți rețeta unui chec ușor cu lămâie.
Acest desert va fi moale și îmbietor și nu veți folosi nici măcar o picătură de ulei.
Pentru a pregăti această rețetă trebuie să aveți următoarele ingrediente:
1 plic praf de copt,
150 de grame de făină,
2 ouă,
80 de grame de ștevia,
150 de grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi,
coajă de lămâie rasă.
Ouăle se pun într-un castron și se bat cu un mixer electric până devin spumoase. Apoi adăugați ștevia și reluați acțiunea. Integrați apoi iaurtul și coaja de lămâie rasă.
Burgeri ușori de vinete: sunt mai gustoși și mai buni decât cei cu carne
Praful de copt se combină cu făină și se transferă în compoziția de ouă și iaurt. Se recomandă să amestecați bine aluatul, pentru a evita formarea de cocoloașe.
Când aluatul este omogen, transferați-l într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți checul în cuptorul încins, timp de 20 sau 25 de minute, la o temperatura de 180 de grade. Folosiți tehnica scobitorii pentru a verifica dacă checul este gata.
Ștrudel cu dovlecei: o umplutură, gustoasă și cremoasă, învelită într-un foietaj crocant
Checul copt se transferă pe o farfurie și se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Odată cu venirea verii, undă verde o au mesele rapide și ușoare, care pot fi pregătite chiar cu câteva zile înainte. Alegem preparate reci și ușoare, care sunt ușor de digerat și nu ne îngreunează prea mult.
Același lucru este valabil și pentru deserturi, care pot fi create și fără a porni cuptorul. De altfel, pentru crearea deliciilor dulci am putea apela la înghețate, smoothie-uri, limonade gustoase sau să optăm și pentru prepararea deserturilor crude.
Nu mai arunca sâmburii de lămâie: iată cum și la ce poți să-i folosești. Vei fi surprins
Este cazul rețetei de astăzi, care conține migdalele și curmalele. Vorbim de o negresă pe care nu o vom coace în cuptor.
Un deliciu perfect și pentru sportivi, care poate fi consumat vara. Ideală ca o gustare sănătoasă, această negresă este o variantă delicioasă a celor clasice, preparate în cuptor.
90 grame migdale;
2 curmale;
15 grame de cacao amară;
15 grame de unt,
2 linguri de lapte vegetal;
20 cireșe;
Desert super dietetic cu lapte: se prepară în 5 minute și are doar 90 de calorii
Pentru decor:
70 grame de ciocolată neagră,
70 grame de iaurt;
70 grame de lapte vegetal.
Pune migdalele, cacao și untul într-un robot de bucătărie și amestecă totul. Pasta obținută se pune într-o tavă, de 10×10 cm, tapetată, în prealabil, cu hârtie de copt. Folosiți dosul unei linguri pentru a nivela suprafața și puneți tava la frigider.
Gătește ceva bun chiar dacă frigiderul este aproape gol: rețete cu care își vei impresiona musafirii
Între timp, clătiți și uscați bine cireșele, tăiați-le în jumătate și scoteți-le sâmburii. Într-o cratiță la bain-marie, topim ciocolata, în care vom adăuga laptele vegetal și iaurtul.
Se așează cireșele pe baza de curmale migdale, unt și cacao, iar deasupra se pune crema de ciocolată și iaurt. Pune desertul la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Tarta sărată cu brânză afumată și legume. O rețetă rapidă și super delicioasă
Cei care nu preferă cireșele pot opta pentru fructele preferate. De fapt, ați putea înlocui cireșele cu banane. De asemenea, puteți înlocui iaurtul simplu cu un iaurt de vanilie, de preferat fără zaharuri adăugate. Același lucru este valabil și pentru ciocolata neagră.
Ei bine, iată, din câteva ingrediente și doar în 10 minute veți crea un desert delicios care îl va cuceri și pe cel mai dificil oaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu