Vă este poftă de ceva duce, dar nu aveți timp să stați în bucătărie? Nimic mai simplu. Puteți face un chec cu mere, cu doar 160 de calorii.
Acest desert este perfect pentru a fi savurat ca o gustare sau la micul dejun. Va fi apreciat și de adulți, și de copii. În plus, veți pregătiți un desert delicios fără să murdăriți prea multe vase.
Ingrediente:
45 ml de lapte,
30 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu aceeași cantitate de zahăr alb sau cu 15 grame de stevia),
30 grame de făină,
5 grame de scorțișoară măcinată,
1 măr,
o jumătate de ou,
praf de copt.
Mărul spălat se curăță și se taie cuburi. Într-un bol se pune un ou, care se bate cu zahărul sau stevia. Cele două ingrediente se amestecă bine. Adăugați făina cernută și praful de copt și amestecați din nou.
Adăugați mărul tăiat cubulețe și scorțișoara. Se amestecă bine cu o lingură, pentru a încorpora și aceste ingrediente.
Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei
Compoziția se toarnă într-o cană, unsă cu puțin ulei și se dă, timp de câteva minute, la cuptorul cu microunde, la putere maximă. Înainte de a vă bucura de acest desert, lăsați-l să se răcească câteva minute.
Dacă doriți o variantă mai delicioasă a checului cu mere la cană, puteți adăuga câteva bucățele de ciocolată neagră. Când desertul s-a răcit, presărați-l cu puțin zahăr glazurat. Poftă bună!
Sezonul perelor a început, așa că ar trebui să profitați la maximum de aceste fructe.
Iată rețeta unei tarte cu pere, mere, miere și nuci.
Ingrediente:
pere - 3 bucăți,
mere - 3 bucăți,
nuci - 100 grame,
unt - 150 grame,
miere - 60 grame,
făină - 250 grame,
zahăr - 150 grame,
praf de sare.
Pentru această tartă, puteți lua orice nuci sau amestecul lor. Se rade untul bine răcit. Adăugați zahărul, sarea și făina. Se frământă cu mâinile până la starea de firimituri. Acest lucru trebuie făcut rapid pentru ca untul să nu aibă timp să se topească de la căldura mâinilor.
Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare
Luați 4 linguri de firimiturile obținute și puneți-le în congelator. Restul se pun într-o formă detașabilă cu diametrul de 26 cm. Cu un pahar, apăsați firimiturile, pentru a forma baza tartei și laturile de aproximativ 2 cm înălțime. Puneți forma la frigider.
Încingeți cuptorul la 200°. Tăiați perele și merele în jumătate, îndepărtați-le miezul. Tăiați fructele în felii de 2-3 mm grosime. Prăjiți nucile într-o tigaie uscată și tăiați-le grosier cu un cuțit.
Scoateți forma cu aluatul răcit din frigider și adăugați jumătate din nuci. Întindeți alternativ perele și merele peste nuci ca un evantai. Acoperiți perele și merele cu nucile rămase și stropiți-le cu miere. Scoateți pesmetul din congelator și presărați-l peste fructe.
Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii
Coaceți tarta în cuptor timp de 30 de minute la 200°. Poftă bună!
Tortul cu morcovi este unul dintre deserturile preferate pentru o petrecere de weekend sau o cină cu prietenii.
Ingrediente pentru blat:
făină - două pahare și jumătate,
praf de copt - 2 linguri,
sare - jumătate de linguriță,
scorțișoară - 2 lingurițe,
nucșoară - un sfert de linguriță,
ouă - 4 bucăți,
ulei vegetal - un pahar,
sos de mere neîndulcit - 1 pahar,
zahăr brun - 1 pahar,
zahăr granulat - 1 pahar,
morcovi ras - două pahare și jumătate,
nuci tocate - 1 pahar.
Pentru cremă
unt - o jumătate de pahar,
cremă de brânză - 200 grame,
zahăr pudră - 4 grame,
esență de vanilie - 1 linguriță.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu ulei formele pentru blat. Tapetați fundul formelor de copt cu hârtie de pergament. Amestecați într-un castron faina, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara. Într-un alt castron, amestecați ouăle, untul, sosul de mere și cele două tipuri de zahăr.
Chec cu ciocolată și banane: o rețetă delicioasă pentru întreaga familie
Mixați cele două compoziții până se omogenizează. Morcovii rași se amestecă cu nucile pisate și se adaugă în aluat. Aluatul se toarnă în tăvile pregătite. Blatul se coace timp de 30-35 de minute.
Pulpe de pui, preparate în stil marocan: o rețetă simplă și savuroasă
Lăsați, apoi, blaturile să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi treceți un cuțit pe marginile tăvilor și răsturnați-le pe o farfurie. Lăsați blaturile să se răcească complet.
Puneți unul și cremă de brânză într-un mixer și amestecați până când compoziția devine pufoasă, circa trei minute. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și se amestecă până nu mai sunt cocoloașe. Asamblați tortul, ungând fiecare blat cu cremă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News