Checul cu mere și fructe uscate este un desert care se prepară fără unt și fără lapte, dar e foarte moale și pufos.
Foarte ușor și delicios, checul are o aromă deosebită, datorită prezenței în aluat a migdalelor, alunelor, fisticului și nucilor. Îți vei uimi musafirii cu un desert, care are un gust neobișnuit și delicat.
Prezența lichiorului se integrează perfect în aluat pentru un gust senzațional, dar nu vă faceți griji, chiar și copiii îl pot consuma, deoarece alcoolul se va evapora în timpul gătirii, lăsând doar un miros parfumat.
Aceste alimente nu pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Este periculos pentru sănătate
Consumă-l după o cină cu prietenii, la micul dejun sau ca o gustare pentru a oferi familiei tale o doză de bună dispoziție.
Ingredientele de care ai nevoie:
zahăr - 170 grame,
făină - 190 grame,
ulei de semințe - 75 ml,
lichior de rom - 25 ml,
ouă - 3 bucăți, la temperatura camerei,
mere - 2 bucăți,
coaja de la o lămâie organică,
esență de vanilie,
scorțișoară măcinată - o linguriță,
stafide - 60 de grame,
nuci, fistic și alune - 60 grame,
praf de copt - 1 plic.
Preîncălzește cuptorul la 175°. O formă de copt, cu diametrul de 22 de centimetri, se tapetează cu hârtie specială, care, în prealabil, se umezește și se stoarce bine ca să adere perfect de fund și margini. Dacă preferi, poți unge forma de copt și cu ulei și presăra cu făină sau zahăr.
Aperitiv delicios, gata în 5 minute! Încearcă și te vei convinge
Într-un castron, bate ouăle cu zahărul, coaja de lămâie și cu esența de vaniline. Folosește mixerul pentru a obține, în scurt timp, un amestec gros și spumos. Se adaugă treptat uleiul și lichiorul, amestecând mereu cu telul electric. Cerne făina, praful de copt și scorțișoara și introduce-le în aluat, apoi amestecă perfect.
Se spală merele, se curăță de coajă, se scoate cotorul și se taie cubulețe. Stafidele se înmoaie în puțina apă, apoi se scurg și se usucă perfect. Nucile, alunele și fisticul se toc grosier.
Supă cremă de vinete și parmezan. Rețeta zilei
Cubulețele de mere, stafidele, nucile, alunele și fisticul se adaugă în bolul cu aluat și se uniformizează totul. Transferă, apoi, aluatul în forma de copt și coace timp de 45 de minute. Fă testul cu scobitoarea. Când este gata, checul se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet, apoi se servește pe masă. Poftă bună!
Acest fel de mâncare poate fi consumată atât rece, cât și cald. Acesta este un fel de mâncare foarte ușor de preparat, pe care cei dragi îl vor adora. Puteți servi un astfel de dovleac cu mere ca desert sau la micul dejun. De asemenea, îi puteți completa gustul cu smântână.
Ingrediente:
dovleac - 800 grame,
mere - 400 grame,
unt - 2 linguri,
zahăr - 2 linguri,
apă - 0,5 linguri,
nuci - 150 grame,
scorţişoară după gust,
un praf de sare.
Spălați bine dovleacul și îndepărtați coaja și semințele. Faceți același lucru și cu merele.
Tăiați dovleacul și merele în felii mici, de aproximativ 1 cm grosime. Puneți-le într-o tigaie, acoperiți-le cu apă, adăugați zahărul, untul și un praf de sare.
Chifteluțe italienești din doua tipuri de carne și parmezan. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun
Puneți tigaie pe aragaz și gătiți până când dovleacul este moale. Scorțișoara măcinata se presară înainte de servire. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu