În perioada Postului Mare, checul cu dulceață și cacao îți va merge la suflet. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
- 2 căni făină
- 2 căni de apă
- 1 cană de zahăr
- 200 gr margarină topită
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 linguri cacao
- 150 gr dulceaţă de cireşe
Glazură
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură ulei
- 4 linguri apă
- esenţă de rom
- nucă de cocos.
Cum se prepară
Într-un vas se amestecă zahărul, apa şi cacaua. Se pune pe foc amestecând încontinuu până la punctul de fierbere. Se închide focul, se adaugă esenţa de rom şi mai amestecăm 1 minut, scrie bucataria-romaneasca.ro.
Într-un vas se adaugă margarina, dulceaţa, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sarea. Se amestecă energic cca 1 min și apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează şi obţinem o compoziţie omogenă.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se introduce în cuptorul încălzit la 160 C. Se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se racească, se glazurează şi se decorează cu nucă de cocos.
Vezi și: Ardei umpluți de post. Cum se prepară rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News