Cu toate că suntem în postul Paștelui, asta nu înseamnă cu nu poți pregăti un desert delicios fără ouă, și fără lapte.
Un desert fabulos de bun poate fi pregătit chiar și atunci când ții post, folosind produse simple din cămară. Pentru pregătirea desertului despre care vom vorbi azi, vei avea nevoie de un borcan cu compot sau suc, diluat cu apă.
Ingredientele de care ai nevoie:
compot - 200 ml;
ulei vegetal - 100 ml;
zahăr - 100 grame;
cacao - 50 grame;
praf de copt - 1 linguriță;
scorțișoară - după gust;
nuci - 100 grame;
stafide - 50 grame;
pesmet - 50 de grame;
zahăr pudră după gust.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pune stafidele și nucile în apă fierbinte. De asemenea, în loc de zahăr, poți folosi miere.
Păstrează roșiile proaspete timp de 2 ani: ai nevoie doar de niște borcane și apă
Făina cernută se amestecă cu zahărul, cacao, scorțișoară, praful de copt. Adaugă compotul și amestecă.
Adaugă, apoi, uleiul vegetal. Scoate stafidele și nucile din apa fierbinte și pune-le în aluat. Nu uita să toci nucile grosier, înainte de a le adăuga în aluat. Amestecă bine. Aluatul trebuie să fie lichid și gros ca smântâna.
Cele mai rapide și gustoase paste de post. Rețeta este simplă și ieftină
Unge un vas de copt cu ulei vegetal, stropește-l cu pesmet și toarnă aluatul. Checul se coace 40 de minute, la 180 de grade. La final, checul se decorează cu zahăr pudră.
Dacă ai în casă și alte fructe uscate, pe lângă stafide, le poți adăuga în aluat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News