Acest chec este cu adevărat delicios și poate fi preparat din pâine uscată cu orice adaosuri care îi vor spori gustul.
Pentru ca pâinea să se usuce bine și să nu mucegăiască, trebuie tăiată cubulețe și ținută într-o pungă de pânză sau într-un vas, învelită cu un prosop de bucătărie.
Dacă aveți prea multă pâine, puteți găti, pentru micul dejun, un chec tradițional danez.
pâine de secară, tăiată cubulețe - 250 grame,
apă - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
coaja și sucul unei lămâi,
miere - 50 ml
sirop de arțar - 50 ml,
scorțișoară și esență de vanilie - după gust.
Când vei servi checul, veți avea nevoie de smântână sau iaurt, ciocolată rasă, nuci sau semințe.
Pâinea trebuie înmuiată peste noapte în 500 ml apă. Dimineața adăugați sucul și coaja de lămâie, mierea, siropul de arțar sau alt sirop după gust ouăle băute și condimentele.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Ungeți o tavă de copt cu puțin ulei și turnați compoziția obținută. Checul se coace într-un cuptor încins, timp de 30 de minute, la 180 de grade. După ce s-a copt, feliați checul și așezați lângă fiecare felie câte puțină smântână sau iaurt, un pumn de nuci sau niște ciocolată rasă. Poftă bună!
Unul dintre cele mai rapide felul de mâncare, servite la micul dejun, sunt fulgii de ovăz cu lapte. Din păcate, mulți oameni se plictisesc rapid de fulgii de ovăz.
Dar există o alternativă excelentă, gustoasă și la fel de sănătoasă ca și fulgii de ovăz. În plus, aceasta este o opțiune excelentă de desert, care se prepară foarte simplu și rapid.
fulgi de ovăz - 160 grame,
apă clocotită - 200 ml,
un ou,
sare - 1 praf,
zahăr - 60 grame,
scorțișoară măcinată - 1 linguriță,
vișine fără sâmburi - 100 grame,
nuci (oricare) - 50 grame,
mere - 1-2 bucăți.
În primul rând, fulgii de ovăz trebuie puși la înmuiat în apă clocotită. În loc de fulgi de ovăz, puteți folosi și alte cereale. În timp ce fulgii se înmoaie, pregătiți restul ingredientelor.
Pentru asta luați câteva mere, le curățați de coajă și le tăiați cubulețe.
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
De asemenea, măcinați nucile și scoateți sâmburii din vișine. În general, această rețetă este foarte permisibilă și puteți înlocui aproape fiecare ingredient după gustul vostru. Ingredientul final este scorțișoara măcinată, care trebuie adăugată peste mere.
Acum puteți trece la asamblarea desertului. Se amestecă toate ingredientele: fulgii de ovăz, praful de sare, zahărul, care poate fi înlocuit cu miere, un ou, merele, nucile și vișinele. Amestecați totul bine.
Castraveți murați pentru iarnă: cu această rețetă super simplă vor fi suculenți și crocanți
Puneți aluatul într-o formă de copt și trimiteți desertul în cuptorul bine încălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. Înainte de servire, tortul din fulgi de ovăz poate fi stropit cu zahăr pudră sau pudră de cacao. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu