Dacă doriți să încercați un desert original, vă sugerăm să preparați un chec din fulgi de ovăz cu dovleac.
Checul din fulgi de ovăz și dovleac poate fi servit nu doar la micul dejun, ci și ca gustare sau ca desert după masa de prânz și cină.
Ingrediente:
fulgi de ovăz - 6 linguri,
praf de copt - 1 linguriță,
scorțișoară - 1 linguriță,
sare - ½ linguriță,
miere sau sirop de arțar - 5 linguri,
ulei vegetal - 4 linguri,
lapte - un pahar,
piure de dovleac - 500 grame,
zahar pudră pentru decor.
Dovleacul se curăță de coajă și semințe și se taie felii. Acestea se pun în apă clocotită și se fierb câteva minute. Feliile de dovleac se scot, apoi, din apă și se transformă în piure.
Înghețată parfumată din pepene galben, excelentă în zilele toride de vară
Se amestecă, apoi, fulgii de ovăz cu laptele, piureul de dovleac, scorțișoara, sarea, praful de copt, mierea și uleiul vegetal.
Turnați compoziția obținută într-un vas special de copt. Checul se coace în cuptor pentru o jumătate de oră la 180 de grade. Când este gata, checul se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiecare gospodină dorește să-și bucure familia cu o delicatesă, făcută acasă. Iată, rețeta unor bomboane, confiate de dovleac.
Produsele de care avem nevoie:
pulpă de dovleac - 1,5 kg,
portocală - 1 bucată;
scorțișoară - 1 plic,
zahăr - 850 grame,
apă - 200 ml;
acid citric - 1 lingură;
zahăr pudră - 3 linguri.
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să alegem dovleacul. Acesta trebuie să fie aromat și, desigur, dulce. Scorțișoara și portocala își vor face treaba, completând aroma.
Spălați bine dovleacul, curățați-l de coajă, tăiați-i fibrele și eliminați semințele. Apoi feliați dovleacul, iar fiecare felie trebuie tăiată în cuburi de 3 cm. Dacă faceți cuburile mai mici, după fierberea în sirop și uscare, acestea se vor dovedi a fi prea mici, în plus, se pot deforma. Cel mai bine este ca toate cubulețele de dovleac să fie uniforme și de aceeași dimensiune.
Brioșe delicioase cu banane: o rețetă ieftină, care necesită un minim de efort
Bucățelele de dovleac trebuie transferate într-un recipient adânc și acoperite cu zahăr. Acestea trebuie lăsate așa toată noaptea. În timpul nopții, dovleacul va elibera suc, zahărul se va dizolva în el și veți obține un sirop de zahăr cu o aromă minunată.
Spălați cu atenție portocala, decojiți-o, tăiați-o felii și, cu un blender, transformați-o în piure. Turnați siropul de dovleac într-o cratiță, adăugați apă, piureul de portocale, scorțișoara și o linguriță de acid citric. Puneți amestecul la foc mic.
Siropul trebuie amestecat constant. După ce siropul a fiert, adăugați și bucățile de dovleac și fierbeți-le timp de 5 minute, îndepărtând ușor spuma. Opriți, apoi, focul și lăsați amestecul să se răcească. Repetați procedura de trei ori.
La final, turnați siropul răcit de dovleac într-un alt recipient, folosind o sită cu găuri mari. Lichidul scurs nu trebuie aruncat: din el puteți obține un gem delicios.
Acum luați o tavă și o tapetați cu hârtie de copt. Întindeți pe ea bucățile de dovleac, astfel încât să nu se atingă. Tava se introduse în cuptorul, setat la 130 de grade. Lăsați ușa cuptorului întredeschisă ca bucățile de dovleac să se usuce.
În timpul uscării, este indicat să controlați procesul de gătire. Bucățile de dovleac nu trebuie să fie prea uscate. Imediat ce fructele confiate sunt gate, îndepărtați foaia de copt și presărați bomboanele cu zahăr pudră. Acum puteți pune fructele confiate într-un vas de servit. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News