Cum pregătești un chec glazurat cu lămâie și mac din belșug?
280 g făină
150 g zahăr
4 linguri semințe mac
250 ml lapte
2 ouă
1 linguriță praf de copt
un vârf cuțit bicarbonat
esență vanilie
coaja unei lămâi
100 g unt
un praf sare
150 g zahăr pudră
sucul unei lămâi
Combină făina cu zahărul granulat, bicarbonatul, praful de copt, un praf generos de sare și semințele de mac.
Separat, bate ouăle cu untul topit, laptele, esența de vanilie și coaja de lămâie.
Încorporează ingredientele uscate în cele lichide, până obții un aluat omogen.
Toarnă compoziția de chec cu lămâie și mac într-o formă de chec tapetată cu foaie de copt.
Pune forma în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 55 minute sau până când se rumenește și trece testul scobitorii.
Între timp, notează retetepractice.ro, pentru a obține glazura de lămâie, bate zeama de lămâie cu zahărul pudră. După ce scoți checul cu lămâie și mac de la cuptor, întinde glazura deasupra și servește checul după răcire.
Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol? Iată ce spune nutriționistul Patricia Rusu.
„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău. Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”, și-a început astfel Patricia Rusu mesajul publicat pe contul de Facebook.
„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.
Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:
bufeuri
arsuri la stomac
sângerări ale gingiilor
dureri de stomac roase
respirație urât mirositoare
gură și gât uscat
Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol.
Ce să faci în schimb?
Începe ziua cu APĂ!
(...) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News