Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama. Checul pufos cu cacao este una din prăjiturile preferate din copilărie, pe care mama le face în fiecare an de Sărbători. Iată cum se prepară.
Ingrediente pentru checul pufos cu cacao
8 ouă
2 căni zahăr (cană de 250 ml)
2 căni făină
8 linguri ulei
8 linguri lapte
2 plicuri zahăr vanilat
o linguriţă praf de copt
coajă rasă de lămâie
50 g stafide
2 linguri cacao
un praf de sare
Vezi și: Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari
Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama. Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi batem albuşurile cu un praf de sare până obţinem o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul şi zahărul vanilat şi mixam până se topeşte, scrie gustos.ro. Batem gălbenuşurile cu uleiul pus ca la maioneza, adăugăm laptele şi coaja de lămâie. Încorporăm gălbenuşurile în albuşuri, amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus.
Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama. Adăugăm treptat făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Tapetăm două tăvi mari de cozonac cu hârtie de copt, punem compoziţia şi oprim 5-6 linguri în vas, peste care adăugăm cele două linguri cu cacao şi amestecăm până se omogenizează.
Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama. Adăugăm compoziţia de cacao astfel obţinută în tăvi peste compoziţia de chec şi facem diferite forme cu furculiţa. Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 40minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem checul din tăvi şi îl presărăm cu zahăr pudră.
Vezi și: De ce să freci carnea de găină cu zahăr, înainte de-a o fierbe. Trucul genial din bucătărie
De ce să călești orezul în unt, înainte de-al fierbe. Trucul cu rezultate fabuloase!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News