Dacă vrei să faci un chec pufos și aromat, ți-am pregătit rețeta. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 50 ml ulei
- 1 lingură cacao
- un vârf de linguriţă praf de copt
- esenţă de vanilie
- coajă de portocale
Vezi și: Prăjitură simplă și pufoasă cu prune. Rețeta senzațională
Prăjitura Măgura de casă. Rețeta simplă: Iese pufoasă și aromată
Cum se prepară
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune uleiul, esenţa de vanilie şi coaja de portocale şi se amestecă. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, la viteza maximă a mixerului. Când spuma s-a întărit bine, adăugăm zahărul şi mixăm până obţinem o bezea densă şi lucioasă, care face ţepi atunci când scoatem paletele mixerului, potrivit dulciurifeldefel.ro.
Adăugăm gălbenuşurile şi amestecăm uşor. Dacă aveţi un mixer care îşi micşorează vizibil viteza, la cea mai mică treaptă se învârte foarte uşor, îl folosiţi pe acesta. Dacă nu, folosiţi spatula. Peste această compoziţie se cerne faina amestecată cu praful de copt. Dăm mixerul deoparte şi amestecăm totul cu o spatulă, uşor, cu mişcări de jos în sus. Vom amesteca cu mişcări ample şi uşoare, astfel încât să nu scoatem aerul din compoziţie.
Vezi și: Sărățele cu brânză, rețeta. Cum faci să-ți iasă fragede: Secretul banal
Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!
Aproximativ 1/3 din compoziţie se pune într-un alt castron. Se cerne cacaoa deasupra şi se amestecă uşor cu spatula până la omogenizare. Într-o tavă mare de chec tapetată cu hârtie de copt punem 2-3 linguri din compoziţia albă, apoi o lingură din compoziţia cu cacao. Repetăm procedeul până terminăm cele 2 compoziţii. La sfârşit zgâlţâim puţin tava de la stânga la dreapta, să aşezăm mai bine compoziţia în tavă.
Dăm la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilaţie) pentru cca 30 de minute, până checul este rumenit frumos şi trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un grătar, cu tot cu hârtia de copt, şi se lasă la răcit.
Vezi și: Prăjitură pufoasă cu căpșune, rețeta ieftină. Rămâi cu bani frumoși în buzunar și un desert delicios
Tort Joffre. Rețeta veche cu parfum de altădată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News