Chec rafinat de toamnă, cu mere și nuci. Fără unt și fără ulei, o felie are doar 180 de calorii

Chec rafinat de toamnă, cu mere și nuci. Fără unt și fără ulei, o felie are doar 180 de calorii. Sursa - pixabay.com
Chec rafinat de toamnă, cu mere și nuci. Fără unt și fără ulei, o felie are doar 180 de calorii. Sursa - pixabay.com

Dacă vrei un desert moale și delicios, atunci această rețetă este pentru tine. 

Odată cu acest desert, vei savura aroma merelor și a nucilor și te vei bucura de un chec care nu are egal.

De altfel, mărul, făina și stafidele vor face aluatul moale, în timp ce, nucile îi vor oferi  o notă crocantă. În plus, deoarece nu conține ulei sau unt, acest chec este potrivit și pentru cei care sunt la dietă.

Timp de preparare - 20 de minute, timp de gătire - 50 de minute, timp total - 1 oră și 10 minute, porții: - 12 felii, calorii - 180 per felie.

Ingrediente:

280 de grame de faină,

50 grame miez de nuci,

90 grame de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 180 grame de zahăr),

60 grame de stafide,

3 mere,

1 ou, 

1 lămâie organică (coaja rasa + sucul),

1 plic praf de copt.

 

Pregătirea

 

Pentru început, pune stafidele într-un vas cu apă și lăsă-le la macerat timp de 15 minute. Acum pornește cuptorul, setează temperatura la 160°C și lăsă-l  să se încălzească. O tavă se tapetează cu hârtie de copt, umezită și stoarsă.

Nucile se toacă într-un blender, iar făina se cerne, împreună cu praful de copt. Merele se curăț,  feliază și se stropesc cu zeamă de lămâie, pentru a nu se înnegri.

Cartofi prăjiți cu dovleac. O rețetă rapidă, ieftină și sățioasă

Separă albușurile de gălbenușuri. În bolul cu gălbenușuri se adaugă îndulcitorul de stevie (sau zahărul) și se bat cu un mixer electric. Odată ce compoziția de gălbenușuri este spumoasă și densă, adaugă stafidele înmuiate, nucile tocate și merele feliate și amestecă cu o spatulă.

În acest moment, adaugă făina și praful de copt. Amestecă bine toate ingredientele. 

Albușurile se bat cu un praf de sare, apoi se încorporează în aluat. După ce ai amestecat bine, toarnă aluatul în tava de copt, pregătită anterior.

Coace checul în cuptorul preîncălzit, timp de 50 de minute, la o temperatură de 160° C. Fă testul cu scobitoarea și, dacă este necesar, mută tava pe raftul de jos pentru încă 5 minute. Odată ce checul este gata, așteaptă să se răcească, scoate-l din formă și servește-l pe masă. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

BONUS. Tartă răsturnată cu mere și lichior de lămâie. Un desert savuros și irezistibil

Îți plac plăcintele cu mere? Iată un motiv în plus pentru a încerca o versiune alternativă. O plăcintă răsturnată cu mere și lichior de lămâie, care te va face să-ți lingi degetele.

Pregătirea plăcintei cu mere cu și lichior de lămâie este simplă chiar și pentru cei mai puțin experimentați bucătari.

Un desert delicios, îmbunătățit de gustul lichiorului de lămâie, care îl face irezistibil. Sunteți gata să o pregătiți tarta cu mere și să faceți o impresie grozavă? Va dura cinci minute și aveți nevoie de foarte puține ingrediente!

 

Pentru a pregăti merele veți folosi:

2 mere,

2 pahare mici de lichior de lămâie,

3 linguri de zahar brun.

Ingredientele  pentru aluat:

1 pahar de lichior de lămâie,

10 grame praf de copt,

150 grame de făină,

100 grame de zahăr,

3 ouă,

80 ml ulei de semințe.

 

Procedura de preparare

Curăță merele de coajă, scoate-le miezul și feliază-le. Transferă feliile de mere într-un bol și stropește-le cu lichior de lămâie. Se amestecă și se lasă să se odihnească câteva minute.

Între timp, pregătește aluatul. Într-un castron mare, pune ouăle și zahărul și amestecă ingredientele cu mixerul electric.

După ce vei obține un amestec spumos, adăugă uleiul. Se toarnă și lichiorul de lămâie, apoi făina și praful de copt, cernute. Adaugă, treptat, aceste două ingrediente, amestecând mereu cu mixerul.

Salată delicioasă de vinete și brânză, perfectă pentru prânz sau cină

În acest moment, tot ce-ți rămâne de făcut este să iei o tavă de copt , să o ungi cu ulei și să o tapetezi cu făină. Apoi, acoperă fundul tăvii cu hârtie de copt.

Așează mai întâi merele. Adaugă peste el zaharul brun și amestecă bine. Peste mere se toarnă aluatul pregătit anterior și se nivelează. Tarta se coace la 165 de grade, aproximativ o jumătate de oră

După ce timpul a expirat, scoate tarta din cuptor și întoarce-o cu susul în jos pe o farfurie plată. Servește tarta pe masă, nu înainte de a o decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel