Încearcă această bunătate de chec, ne vei mulțumi.
Ingrediente
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 250 ml lapte
- 120 ml ulei
- 400 g făină
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 20 g praf de copt
- coajă rasă de lămâie
- 2 linguri cacao + 2 linguri de lapte
Mod de preparare
Bate ouăle cu zahăr, până devin pufoase și deschise la culoare.
Toarnă laptele și uleiul, apoi amestecă bine cu mixerul.
Cerne făina direct în vas, adaugă praf de copt și zahăr vanilat, apoi mixează.
La final, adaugă coaja rasă de lămâie și omogenizează cu spatula.
Transferă ¼ din aluat în alt vas, adaugă cacao, toarnă lapte și amestecă până la omogenizare.
Unge forma cu unt și adaugă pe rând aluatul alb și aluatul cu cacao. Bagă la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40-45 de minute.
Lasă checul să se răcească, apoi răstoarnă-l pe platou, scrie retete-usoare.info.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News