Autoritățile au lansat aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatelor digitale.
"Aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatelor digitale UE poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android;
Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.dcc;
Aplicația permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic European;
Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact: telefon: 021.414.44.25, tasta 3; e-mail: [email protected].
Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații. Aplicația doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID. Aplicația a fost dezvoltată de specialiști din STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a RO VACCINARE.
Persoanele care au buletin nou trebuie să solicite eliberarea certificatului digital la adresa [email protected] sau să apeleze call center: 021. 414.44.25.
Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme de protecţie sanitară pentru desfăşurarea anumitor activităţi economice, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:
- vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
- care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
- care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore nu se aplică în cazul copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani, prevede actul normativ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu