Cheesecake cu căpșune. Desertul răcoros și delicios pentru weekend

Cheesecake-ul cu căpșune este un desert răcoros și delicios. Iată cum se prepară.

Ingrediente

200 g biscuiţi simpli
80 g unt
1 lingură zahăr

Crema:

500 g mascarpone
200 ml smântână pentru frişcă
150 g iaurt
4+2 linguri zahăr
esenţăvanilie
500 g căpşune
2 pliculeţe gelatină
apă

Cum se prepară

Cheesecake cu căpșune. Mărunţeşte biscuiţii cât mai fin, în robotul de bucătărie sau într-o pungă, folosind un făcăleţ. Combină biscuiţii cu untul topit şi lingura de zahăr, apoi presează-i într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, scrie retetepractice.ro. Dă tava la congelator cât prepari crema.

Cheesecake cu căpșune. Combină un pliculeţ de gelatină cu 2 linguri de apă şi las-o deoparte să se hidrateze. Mixează mascarpone cu smântâna pentru frişcă şi iaurtul. Adaugă 4 linguri de zahăr şi esenţa de vanilie.

Cheesecake cu căpșune. Spală bine căpşunele (păstrând câteva pentru decor) şi mărunțește-le în blender cu 2 pahare de apă rece. Adaugă 1/3 din lichidul din blender peste crema de mascarpone, strecurându-l. Pune şi gelatina hidratată în compoziţie şi amestecă rapid. Toarnă crema de căpşune peste blatul de biscuiţi şi dă tortul la frigider pentru minim 2 ore sau până când se întărește complet.

Cheesecake cu căpșune. După ce tortul s-a întărit, hidratează celălalt pliculeţ de gelatină. Adaugă 2 linguri de zahăr peste sucul de căpşune rămas în blender şi mixează din nou. Strecoară căpşunele, combină-le cu gelatina hidratată şi toarnă acest suc peste toată suprafaţa tortului. Taie căpşunele păstrate jumătăţi sau felii şi aşază-le în stratul de suc. Dă tortul la rece până la solidificare (minim 2 ore).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel