Dacă ești în căutarea unui desert irezistibil poți face un cheesecake cu caramel. În doar câteva mișcări vei crea un tort simplu și elegant, cu care îți vei încânta oaspeții.
Ingredientele pentru baza cheesecake-ului:
15 grame de cacao pudră,
50 grame de unt topit,
200 grame de biscuiți.
Sos pesto genovez: secretele pentru a-l face acasă
Ingredientele pentru cremă:
1 pachet de budincă pudră cu sos de caramel,
1 litru de lapte,
40 gram amidon de porumb,
esență de vanilie.
Ingrediente pentru decor:
70 ml lapte fierbinte,
200 gr ciocolată cu lapte
În primul rând, puneți biscuiții într-o pungă alimentară și zdrobiți-i cu un sucitor până obțineți un amestec nisipos.
Transferați rezultatul într-un bol mare și adăugați pudra de cacao. Amestecați. Turnați apoi untul topit și amestecați cu o spatulă, apoi cu mâinile, până se absoarbe untul.
Prăjitură pufoasă și moale din cinci ingrediente: veți regreta că nu ați făcut-o până acum
Luați o tavă cu balamale, tapetată cu hârtie de pergament, și turnați în ea amestecul de biscuiți. Nivelați bine pentru a obține o bază perfectă. Tava se dă la frigider pentru 10 minute.
Cât timp baza este în frigider, ar trebui să vă ocupați de cremă. Într-o cratiță se pune laptele și se dizolvă budinca pudră cu sos de caramel. Apoi turnați esența de vanilie și amidonul de porumb.
Amestecați cu un mixer până când obțineți un amestec fără cocoloașe. Puneți, apoi, cratița pe aragaz. Se amestecă constant gătind la foc mediu până se îngroașă.
Cheesecake fără coacere, cu iaurt grecesc și piersici. Rețeta perfectă pentru weekend
Scoateți baza din frigider și turnai crema încă fierbinte pe bază. Dăm tortul la frigider pentru 120 de minute.
După ce au trecute cele două ore, ocupați-vă de decor. Tăiați grosier ciocolata în bucăți cu un cuțit și topiți-o la bain-marie. Luați de pe foc ciocolata topită, și integrăm laptele fierbinte. În cele din urmă, punem ciocolata topită peste tarta noastră și nivelăm bine.
Lăsați să se răcească încă 60 de minute. La final, decorați cu pudra de cacao. Deliciul de ciocolată este gata. Poftă bună!
Acest desert cremos este inspirat din bucătăria franceză. Este delicios și ideal de preparat acum, când s-au copt cireșele. Desertul poate fi preparat chiar și de cei care nu au experiență în bucătărie.
Crusta caramelizată al acestei tarte o deosebește de alte preparate. Să vedem cum se prepară, foarte ușor și rapid, acest deliciu culinar, originar din centrul Franței.
Este uimitor că acest desert cu cireșe proaspete, preparat fără unt, va da o notă elegantă oricărui meniu de vară.
SFAT: înainte de a începe să gătiți această tartă, ar trebui să scoateți sâmburii din cireșe.
Ingredientele de care aveți nevoie:
700 grame cireșe;
3 ouă;
100 grame zahăr;
60 grame amidon;
40 grame de făină;
esență de vanilie;
100 ml lapte;
100 ml smântână lichidă proaspătă;
2 linguri de lichior după gust;
praf de sare.
Bateți ouăle la temperatura camerei cu zahăr și esența de vanilie. Când amestecul și-a dublat volumul, adăugați smântâna și laptele călduț, precum și lichiorul.
La final, se adaugă făina cernută și praful de sare. Într-o vacă de copt, unsă cu unt, puneți cireșele bine spălate și fără sâmburi. Deasupra cireșelor se toarnă aluatul. Tava trebuie să aibă 24-26 de centimetri în diametru.
Chec bestial, gata în 5 minute: îl prepari ușor și dispare într-o clipă de pe mese
Tarta se coace la o temperatură de 180 de grade, aproximativ 45 de minute sau până se formează o crustă rumenită la suprafață.
Tarta se poate servi cu o linguriță de înghețată de vanilie sau ciocolată. Poate fi păstrată, în frigider, bine acoperită chiar și câteva zile. Dar poate că nu va fi necesar, deoarece oaspeții vor mai cere câte o felie când vor descoperi acest desert cu cireșe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu