Un altfel de cheesecake cu ciocolată și căpșune. Ușor de făcut, un deliciu pentru întreaga familie.
Pentru blatul de tort aveți nevoie de:
4 ouă mari, separate
3/4 cană zahăr granulat
1 linguriță extract de vanilie
1/2 cană făină de toate tipurile
1/4 cană pudră de cacao
1/4 linguriță sare
1/2 linguriță praf de copt
1/2 cană chipsuri de ciocolată cu lapte, topite și răcite
Zahăr pudră, pentru ornat
Pentru umplutura cheesecake-ului vă trebuie
250 grame cremă de brânză, înmuiată
1/2 cană zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
1 cană de smântână grasă
Pentru toppingul de căpșune
1 1/2 căni de căpșuni proaspete, curățate de codițe și tăiate felii
2 linguri de zahăr granulat
1 lingură suc de lămâie
1 lingură de apă
1 linguriță amidon de porumb.
Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius și pregătiți tava detașabilă în care veți prepara cheesecake-ul, pe care veți tapetată cu hârtie de copt.
Pașii pentru a pregăti blatul cheesecake-ului sunt următorii:
Într-un bol mare bateți gălbenușurile de ou cu jumătate de camă de zahăr tos până se îngroașă și devin galben pai. Se amestecă cu extractul de vanilie.
într-un alt castron, cerneți împreună făina, pudra de cacao, sarea și praful de copt.
Adăugați treptat ingredientele uscare la amestecul de gălbenușuri de ou, amestecând până la omogenizarea completă.
Se încorporează ușor chipsurile de ciocolată cu lapte pe care în prealabil le-ați topit în puțin lapte.
Separat bateți albușurile de ou cu un praf de sare, adăugați treptat restul de un sfert de cană de zahăr tos, bătând în continuare până când obțineți o textură asemănătoare bezelei.
”Bezeaua” se toarnă peste aluatul cu ciocolată, amestecând ușor cu o spatulă, până la omogenizarea completă.
Turnați aluatul în tava pregătită anterior și puneți la copt pentru 12-15 minute. După coacere scoateți aluatul și cu ajutorul hârtiei de copt rulați-l și lăsați-l așa până la răcirea completă.
Umplutura pentru cheesecake se face prin baterea cremei de brânză cu zahărul pudră și extractul de vanilie până la omogenizare, menținându-și textura cremoasă.
Într-un alt bol bateți smântâna grasă până când se formează ”vârfuri” tari. Încorporați ușor frișca bătută în amestecul de cremă de brânză până se combină complet.
Pentru toppingul de căpșune, tăiați fructele felii, amestecați-le cu zahărul, sucul de lămâie și apa și puneți-le într-o crăticioară pe foc mediu, unde le lăsați până se înmoaie.
Se dizolvă amidonul de porumb cu puțină apă șo se adaugă amestecul de căpșuni. Se fierbe până la îngroșare și apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească de tot.
Asamblarea tortului
Desfaceși cu grijă blatul răcit, întindeți uniform umplutura de brânză peste blat și lăsai și peste marginea blatului.
Distribuiți uniform toppingul de căpșuni răcit peste umplutura de brânză. Rulați din nou aluatul.
Acoperit totul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider cel puțin o oră înainte de servire, când îl veți pudra, ”în ploaie”, cu zahăr pudră. Tăiați și serviți rece.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu