Cheesecake cu lămâie este un desert răcoros pentru zilele de vară.
1/2 ceașcă de firimituri de biscuiți graham
1 cană și 1/4 de zahăr granulat
1/2 cană de unt nesărat, topit
2 căni de brânză ricotta
2 căni de cremă de brânză
4 ouă mari
1 lingură de coajă de lămâie
1/4 cană de suc de lămâie
1 linguriță de extract de vanilie
2 linguri de făină obișnuită.
Cuptorul se preîncălzește la 160 grade Celsius. Ungeți o tavă detașabilă și lăsați-o deoparte.
Amestecați firimiturile de biscuiți graham cu untul topit și cu un 1/4 de cană de zahăr până se combină bine.
Presărați amestecul în tava pregătită anterior, pentru a forma crusta prăjiturii.
Brânza ricotta și crema de brânză se amestecă bine, până se omogenizează, apoi adăugați o cană de zahăr și continuați să bateți până se amestecă bine.
Bateți ouăle, unul câte unul, asigurându-vă că fiecare este complet încorporat înainte de a-l adăuga pe următorul, apoi adăugați coaja de lămâie, sucul de lămâie, extractul de vanilie și făina, amestecând până la omogenizare. Amestecul obținut se toarnă peste crusta din tava detașabilă.
Coaceți la cuptor timp de 60-70 de minute sau până când centrul este închegat, verificând cu ajutorul unui băț de frigăruie care trebuie să fie uscat când îl scoateți din prăjitură, iar partea de sus este ușor aurie.
Lăsați cheesecake-ul să se răcească în tavă înainte de a-l transfera la frigider pentru a se răci timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Citește și: Lichior de izmă. Rețeta veche din 1943
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu