Iată rețeta unui desert irezistibil pentru iubitorii de cafea.
200 g de biscuiți de ciocolată zdrobiți
100 g unt topit
200 g cremă de brânză
50 g zahăr tos
200 ml de smântână
2 linguri de cafea instant
3 linguri de apă fierbinte
1 lingură de pudră de gelatină
1/4 cană de apă rece
200 g de ciocolată cu lapte
Boabe de cafea pentru decor
Combinați biscuiții de ciocolată zdrobiți și untul topit, iar amestecul obținut îl puneți pe baza unei forme detașabile, pentru a forma crusta. Tava se dă la rece, la frigider.
Cafeaua instant se amestecă cu apa fierbinte și apoi se lasă la răcit.
Într-un bol metalic, puneți gelatina peste apă rece și lăsați-o să ”crească” timp de aproximativ 5 minute, apoi, încălziți ușor, la bain-marie, până se dizolvă.
Crema de brânză și zahărul se amestecă până se obține o cremă omogenă și cremoasă.
Peste crema obținută se adaugă treptat cafeaua dizolvată, ciocolata topită și gelatina dizolvată , amestecând bine.
Smântâna groasă se bate până când ajunge la un aspect de bezea, apoi încorporați-o ușor în amestecul de cremă de brânză, obținând astfel un mousse de cafea.
Turnați mousse-ul de cafea peste crusta pregătită și neteziți partea de sus. Se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau până când se întărește.
Pentru glazura de cafea, dizolvați cafeaua instant în apă fierbinte și amestecați-le cu zahărul pudră până la omogenizare, apoi turnați glazura peste cheescake-ul întărit și mai lăsați la frigider până se întărește și aceasta.
Cheesecake-ul cu mouse de cafea se ornează cu boabe de cafea.
Poftă bună!
Citește și: Plăcinta-evantai cu cireșe, un deliciu de vară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News