Ce merge mai bine, într-o zi de toamnă, dacă nu un cheesecake aromat cu prune?! Iată cum se prepară această rețetă...
Ingrediente pentru blat
- 200 g biscuiţi cu cacao
- 80 g unt
Ingrediente pentru stratul de brânză
- 500 g cremă de brânză
- 180 g zahăr
- 350 ml smântână pentru frişcă
- 2 ouă
- 2 linguri amidon
- esenţă vanilie
- o linguriţă zeamă de lămâie
- 200 g prune fără sâmburi
Cum se prepară
Zdrobeşte biscuiţii cât mai fin şi combină-i cu cele 80 g unt topit. Aşază această compoziţie într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt şi presează amestecul bine în tavă. Înfăşoară partea de jos a tăvii în folie de aluminiu, pentru a o izola de apa în care va sta în cuptor.
Pregăteşte stratul de cremă de brânză Bate crema de brânză cu zahărul pentru 4-5 minute, apoi adaugă esenţa de vanilie, smântâna pentru frişcă, cele două ouă, zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi amidonul. Omogenizează bine compoziţia şi toarn-o în tavă, apoi nivelează suprafaţa. Pune deasupra felii tăiate de prune şi dă tava la cuptor, într-o altă tavă mai mare cu apă, pentru 30 de minute, la 180 de grade şi pentru alte 30 de minute la 150 de grade.
După ce stingi cuptorul, lasă cheesecake-ul cu prune în cuptor pentru încă o oră, cu uşa închisă. Pentru un plus de gust, poți să presari deasupra puțină scorțișoară, dar și câțiva biscuiți zdrobiți.
Vezi și: Cum se pun gogonelele în oțet. Rețeta pentru iarnă
Ouă cu brânză la cuptor, rețeta. Cel mai bun mic dejun
Citește și:
Prăjitură pufoasă cu prune. Rețetă foarte simplă
Ingrediente (12 porţii)
- 1,5 kg prune
- 475 g unt
- 600 g zahăr
- 850 g făină
- 5 ouă
- 8 g praf de copt
- zahăr vanilat, după gust
- zahăr pudră, pentru servire
Cum se prepară
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai prunele în jumătăţi şi le scoţi sâmburii. Într-un vas mare (pentru mixerul vertical sau manual), pui 225 grame de unt, şi 350 g de zahăr. Mixezi până obţii o compoziţie uşoară şi pufoasă. Adaugi ouăle şi baţi până la omogenizare. Adaugi 350 g de făină şi praful de copt şi omogenizezi până se formează un aluat moale.
Muţi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, îl întinzi în mod egal cu o spatulă pentru a crea o suprafaţă plată. Separat, într-un bol mare, amesteci cu degetele restul de unt (250 g), zahărul (250 g), zahărul vanilat şi 500 g de făină până obţii un amestec sfărâmicios, ca nişte firimituri, scrie clickpoftabuna.ro.
Aranjezi jumătăţile de prune peste aluatul din tavă, cu coaja în jos. Presari aluatul de sfărâmicios în toată tava şi îl dai la cuptorul incins, în prealabil, aproximativ 1 oră.
Înainte de servire, pudrezi prăjitura cu zahăr şi, dacă vrei, o mănânci în combinație cu frişcă sau îngheţată de vanilie.
Vezi și: Plăcintă de dovleac. Rețeta nemaipomenită de sezon
Plăcintă cu mere la tigaie. Cea mai simplă și rapidă rețetă pentru un desert parfumat
Chiftele de roșii cu feta, gustarea grecească plină de savoare. Rețeta din Santorini
Ingrediente
400 gr roşii (coapte şi dulci)
1 ceapă roşie medie (cca 50 gr)
10 frunze mari de busuioc
10 frunze mari de mentă
1 linguriţă rasă oregano uscat
50 gr feta
60 gr făina albă
1/2 linguriţă praf de copt
ulei pentru prăjit
sare, piper negru
Crema de ricotta şi feta
150 gr ricotta
50 gr feta
1 lingură ulei de măsline extravirgin
3 linguri apă
Salata de ceapă cu mentă
1 ceapă roşie medie
10 frunze mari de mentă
2 linguri suc de lămâie
1 lingura ulei de măsline
sare
Cum se prepară
Se prepară la început crema prin mixarea cu blenderul vertical a tuturor ingredientelor. Va rezulta o cremă pufoasă şi foarte fină. Se păstrează la frigider până e nevoie de ea.
Ceapa se taie peştişori fini. Se presară cu puţină sare, se masează uşor cu degetele ca să se desfacă. Se lasă 5 minute. Se adaugă sucul de lămâie şi se mai lasă 10 minute. Se adaugă înainte de servire menta tocată şi uleiul de măsline, scrie e-retete.ro. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu