Desertul momentului, ciocolata Dubai, într-o altă formă. Ușor de făcut, greu să îi rezistați.
Baza prăjiturii
250 grame kataif
o lingură de unt
două linguri cremă de fistic
o lingură zahăr pudră
o lingură fistic tocat
Cremă
300 g cremă de brânză
două linguri de smântână grasă
trei pliculețe de întăritor de cremă
cinci linguri zahăr pudră
două linguri cremă de fistic
Topper
400 grame de ciocolată
trei linguri de smântână grasă
o lingură de unt
Kataiful se taie mărunt și se rumenește în unt, peste care se adaugă lingurile de cremă de fistic, zahărul pudră și fisticul măcinat. Compoziția obținută se așază într-o tavă detașabilă, tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol se pregătește crema cu care va fi realizat cheescake-ul. Crema de brânză se amestecă cu smântâna, întăritorul de cremă, zahărul și crema de fistic. Se lasă câteva minute la rece, pentru a se întări.
Între timp, ciocolata se pune la topit la bain-marie, apoi se pune smântâna și untul. Se amestecă până se obține o cremă suficient de fluidă pentru a fi turnată peste cheesecake. Până vă apucați de asamblat prăjitura lăsați bolul cu ciocolată să mai stea în bain-marie.
Crema de brânză și fistic se toarnă peste baza de kataif și se uniformizează, peste care apoi se toarnă și ciocolata topită mai devreme.
Pentru decorarea prăjiturii puteți pune fistic măcinat, după cum aveți inspirația de moment.
Poftă bună!
Nucile sunt sănătoase și foarte versatile, putând fi consumate ca gustare sau în amestec cu alte alimente. Cu un astfel de bagaj, iată de ce este indicat să aveți măcar o porție de nuci în fiecare zi.
Nucile asigură doza de antioxidanți
Atunci când consumați nuci, organismul își primește doza de antioxidanți. De exemplu, ”un studiu efectuat de Universitatea Cornell și publicat în revista Nutrients a constatat că fisticul are o capacitate antioxidantă ridicată. De fapt, capacitatea antioxidantă a fisticului rivalizează cu cea a alimentelor populare care conțin antioxidanți, inclusiv afinele, rodiile, cireșele și vinul roșu”, afirmă nutriționistul Lauren Manaker.
Consumul de nuci poate ajuta oamenii să mănânce mai multe substanțe nutritive
Nucile vă pot ajuta să obțineți mai multe substanțe nutritive pe parcursul zilei, lucru pe care mulți experți spun că americanii nu-l fac suficient.
Pentru mulți oameni, introducerea nucilor clasice în dieta zilnică poate să îmbunătățească profilul nutritiv, inclusiv inclusiv creșterea aportului de acizi grași omega-3, fibre și mai multe vitamine și minerale, cu scăderi semnificative ale colesterolului. Citește articolul complet aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu