Cheesecake-ul fără coacere, cu iaurt grecesc și piersici este un desert perfect pentru weekend.
Ingrediente
Blat
250 g biscuiţi digestivi
125 g unt topit
Crema
500 g mascarpone
240 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
smântână neîndulcită pentru frişcă (100ml)
2 plicuri zahăr vanilinat
50 g zahăr în funcţie de gust)
piersici dintr-un borcan de compot (700 ml)
10 g foi gelatină
100 ml zeamă din compot
Decor
piersicile dintr- un borcan de compot
10 g foi gelatină
300 ml zeamă din compot
coacăze roşii
Cum se prepară
Mărunţim biscuiţii digestivi şi apoi adăugăm untul topit şi amestecăm până când obţinem o textură nispoasa. Adăugăm compoziţia într-o tavă de tort şi nivelăm cu mâna sau apăsăm cu un pahar până când formăm blatul. Dăm tava la frigider, timp în care ne ocupăm de cremă, potrivit tradițiisidelicii.ro.
Scoatem piersicile din compot şi le lăsăm să se scurgă de zeamă şi le tăiem cubuleţe. Mărunţim cu ajutorul unui blender vertical zahărul împreună cu cel vanilinat până când devine pudră şi apoi îl mixăm cu brânza mascarpone şi iaurtul grecesc.
Mixăm smântâna pentru frişcă pe care am adăugat-o în compoziţia de mai sus. Hidratam foile de gelatină timp de 5 minute în apă rece, apoi le scurgem de apă şi le adăugăm într-o crăticioară cu 100 ml zeamă din compot de piersici, la foc mic. Amestecăm continuu până când gelatina se lechifiaza.
După ce amestecul cu gelatină s-a răcit, îl adăugăm în crema de iaurt şi mixăm bine. Încorporăm piersicile tăiate cubuleţe în cremă cu o spatulă. Adăugăm compoziţia peste blatul de biscuiţi şi lăsăm cheesecake-ul la frigider pentru 1 oră.
După ce a trecut o oră, decorăm tortul cu fructele feliate şi apoi lăsăm la rece, timp în care pregătim jeleul. Pentru jeleu, hidratăm iar foile de gelatină pentru 5 minute şi apoi le adăugăm în zeama de compot. Încălzim până când se topeşte complet gelatina. După ce s-a răcit amestecul cu gelatină, îl adăugăm peste fructe şi lăsăm cheesecake-ul la frigider peste noapte.
BONUS: Tulumba, prăjitura turcească adorată de iubitorii de dulciuri
Ingrediente
500 ml apă
2 linguri unt
3 ouă
350 g făină
1 lingură amidon
3 linguri griș
ulei pentru prăjit
Pentru sirop
500 g zahăr
500 ml apă
2 linguri zeamă de lămâie
Cum se prepară
Pune apă într-o cratiţă la foc, apoi adaugă untul şi lasă-l să se topească complet. Adaugă făina şi amestecă energic pentru 2-3 minute, până când aluatul devine fin şi nelipicios. Scoate-l din cratiţă şi lasă-l deoparte să se răcească.
În răstimp, pregăteşte siropul: combină apa cu zahărul şi amestecă-le la foc mediu. Când siropul începe să fiarbă, adaugă zeama de lămâie şi stinge focul, potrivit retetepractie.ro.
Când aluatul s-a răcit, pune-l într-un bol de mixer, împreună cu grișul şi amidonul. Bate compoziţia adăugând ouăle pe rând, lăsând amestecul să se omogenizeze după fiecare ou în parte. Când aluatul devine omogen şi lipicios, mută-l într-un poș de ornat cu vârf stea, cât mai mare.
Pune uleiul într-o cratiţă cât mai mare în diametru. Formează tulumba de 3-4 cm lungime, presând poşul şi tăind cu o foarfecă pentru a delimita între fiecare 2. Prăjeşte-le la foc mic şi întoarce-le când se rumenesc. Scoate desertul, scurge-l de uleiul în exces şi mută-le direct în sirop. Lasă-le în sirop pentru 2 minute, apoi aşază-le pe platoul de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News