Vine vara, iar cei care iubesc dulciurile vor simți nevoia unui desert proaspăt, aromat și răcoros. Și nu vorbim despre înghețată. Vă prezentăm, așadar, rețeta unui desert ușor și aromat - Cheesecake cu iaurt.
Cheesecake-ul cu iaurt va fi și mai delicios, dacă veți adăuga două fructe de mango.
Cheesecake ușor pe bază de iaurt și mango, Ingrediente:
700 grame de iaurt alb,
130 grame de zahăr pudră,
250 grame de biscuiți uscați,
120 grame de unt,
2 fructe de mango,
15 grame de gelatină pentru cremă,
4 grame gelatină pentru jeleul de mango,
2 pahare cu apă,
fructe proaspete pentru decor (după preferințe).
Cu siguranță o să vă placă și rețeta: Negresă bestială din două ingrediente delicioase. Prepar-o imediat și nu vei regreta!
Primul pas este să pregătiți baza. Se topește untul și se fărâmițează biscuiții uscați. Amestecați bine și puneți compoziția într-o tavă cu balamale, acoperită cu hârtie de copt.
Vedeți și: Sarea, salvatorul nostru în situații dificile: Cinci trucuri cu alimentul minune
Se întinde amestecul până acoperiți toată suprafața tăvii, având grijă să-l distribuiți uniform. Tava cu baza viitorului desert se lasă la frigider pentru câteva ore.
Înmuiați cele 15 grame de gelatina în apă până se înmoaie. Apoi gelatina se dizolvă într-un pahar cu apă fierbinte. Într-un bol se pun iaurtul, zahărul, un mango, tăiat în bucăți foarte mici, și gelatina dizolvată. Amestecați cu grijă. Compoziția se toarnă peste blat și se dă iarăși la frigider, pentru cel puțin 4 ore.
Vă sugerăm să încercați și rețeta: Amestecați ceapa cu făina pentru un rezultat excelent: un aperitiv cu care îți vei cuceri musafirii
Tăiați și al doilea mango bucăți, apoi adăugați cele 4 grame de gelatină. Amestecați. Creați apoi un strat nu prea gros pe suprafața tartei și lăsați-o la frigider încă pentru câteva ore. La final se decorează cu fructe proaspete.
Servește o felie din acest minunat cheesecake cu iaurt și mango, alături de o cupă de înghețată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News