Festivalul Scoicilor își redeschide porțile anul acesta, la Constanța, în Piața Ovidiu, cu cea de-a IV-a ediție a evenimentului, organizat de Cătălin Scărlătescu. Între 16 și 19 mai, gurmanzii sunt așteptați la un adevărat festin culinar, cu cele mai delicioase rețete cu și despre scoici.
Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii Chefi la cuțite, continuă tradiția celui mai drag eveniment al său și promite că toți cei care îi vor trece pragul săptămâna viitoare vor avea parte de nenumărate surprize. „Festivalul Scoicilor este festivalul meu de suflet, pentru că eu la mare am crescut. E deja al patrulea an în care îl organizăm la Constanța și al șaselea an de când există, pentru că doi ani l-am organizat în Balotești. Anul trecut am avut o surpriză fantastică, am întâlnit nenumărați oameni care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării ca să mănânce la festival. Mie nu îmi vine să cred câteodată că în patru ani de zile în care organizez evenimentul în Piața Ovidiu a luat o asemenea amploare. În tot acest timp am descoperit că mâncarea bună este cea care aduce oamenii împreună, indiferent de vârstă, preocupări, indiferent de zonă", spune Cătălin Scărlătescu.
Tocănițe de midii, scoici sotate cu vin alb sau sos de roșii picant, cu pătrunjel şi usturoi, supe, midii pane, marinate sau tempura și alte delicatese de specialitate, toate se vor regăsi în meniul festivalului din acest an. În edițiile trecute, Festivalul Scoicilor a reunit mii de oameni, uniți de aceeași pasiune comună, mâncarea cu gust și gastronomia.
Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Scoicilor va fi organizată în Constanța, în Piața Ovidiu, de joi până duminică, între 16 și 19 mai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu