EXCLUSIV  Cheia siguranței rutiere în România. Titi Aur: Cine sunt autorii morali ai accidentelor și haosului de pe șosele / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre Consiliul Interministerial pentru Siguranță Rutieră (CISR).

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, la emisiunea DC Conducem, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre limitările Poliției Rutiere atunci când vine vorba de producerea unui accident și lipsa unor specialiști care să evalueze corect și să determine care sunt cauzele reale care au dus la producerea acestuia.

„Poliția Rutieră are la îndemână doar câteva lucruri și nu poate să spună, de exemplu: Accident pentru că eu cred că se uita în telefon! Nu are cum să spună asta. Spune: Nerespectarea distanței!, de exemplu. Adevăratele analize ar trebui făcute de către specialiști. Aceștia ar trebui să vină din toate domeniile. Nu poate să stabilească măsurile doar polițistul rutier.

Dăm bani pe accidente în toate formele, în sensul de victime care trebuie întreținute cu bani de la buget, despăgubiri prin asigurări care vin tot de la noi etc, dar nu dăm deloc bani pe prevenție și pe organizare. Nu dăm bani pentru acele echipe care ar putea să regleze povestea cu drumurile, cu educația, partea asta de anticipare și de transmitere a mesajului. Pur și simplu nu vrem!“, a spus resemnat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI             -            EXCLUSIV  RCA-ul s-a triplat în ultimii 3 ani. Titi Aur, paradox cu prețurile, deși numărul de victime a scăzut pe șosele / video

Foto: Agerpres

Cine gestionează, de fapt, Consiliul Interministerial pentru Siguranță Rutieră

În România, la fel cum există un Consiliu Suprem de Apărare a Țării (CSAT), al cărui președinte este președintele României, există și un Consiliu Interministerial pentru Siguranță Rutieră (CISR), al cărui președinte este primul-ministru. Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat care sunt urmările faptului că această structură deosebit de importantă nu este gestionată de cine trebuie, ci de niște funcționari.

„CISR-ul (n.r. Consiliul Interministerial pentru Siguranță Rutieră) este mort, nu există. Culmea e că președintele CISR-ului este primul-ministru. Acesta are prin lege ca președinte pe primul-ministru. Dar primul-ministru îl deleagă de fiecare dată pe ministrul Transporturilor, care devine el președinte al Consiliului Interministerial pentru Siguranță Rutieră (CISR). Bineînțeles că nici ministrul Transporturilor nu are timp și deleagă și acesta pe cineva, de obicei un secretar de stat.

 Secretarul de stat e oficial președintele Consiliului Interministerial pentru Siguranță Rutieră (CISR), dar el e acolo temporar și, de fapt, tot funcționarii din Ministeru - Adriana Kalapis - gestionează până la urmă din spate toată povestea și o gestionează așa cum vedem, practic nu există.

Acest Consiliu Interministerial pentru Siguranța Rutieră (CISR), care ar trebui să fie cheie siguranței rutiere în România și este organismul suprem din acest punct de vedere, pentru că acolo vin mai multe ministere și ar trebui să găsească soluții, nu există. Drept urmare, se vede totul în trafic, iar acești funcționari devin autorii morali ai accidentelor și ai haosului de pe șosele“, a concluzionat Titi Aur, specialist în conducere defensivă.

CITEȘTE ȘI              -            EXCLUSIV  Cum merg polonezii pe autostradă. Titi Aur, comparație cu România: N-am văzut în toată țara astfel de șoferi / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel