O chelneriță acuză că a fost concediată după ce oaspeții i-au lăsat ei și unei colege un bacșiș record.
Ryan Brandt, chelneriță din Arkansas, a declarat pentru KNWA că ea și o altă chelneriță erau responsabile de servirea unui grup de peste 40 de persoane la restaurantul Oven&Tap din Bentonville, unde femeia lucra de trei ani și jumătate, conform Mediafax.
Fiecare persoană din grup a lăsat un bacșiș de 100 de dolari la final, ceea ce a însemnat un bacșiș de 4.400 de dolari pentru cele două chelnerițe, a declarat Brandt.
Potrivit Business Insider, chelnerița a afirmat că restaurantul i-a cerut să împartă bacșișul cu ceilalți colegi, o practică nemaiîntâlnită de femeie cât timp a lucrat la restaurantul respectiv.
”Aș fi rămas cu 20%”, a declarat Ryan Brandt, pentru KNWA.
Grant Wise, unul dintre oaspeții care au lăsat bacșișul, a declarat pentru KNWA că a vrut să le dea bani exclusiv celor două chelnerițe, nu și celorlalți. Wise a cerut banii înapoi și i i-a dat chelneriței în afara restaurantului.
Ryan Brandt a spus că a fost concediată după ce a acceptat banii, declarându-se ”devastată”. Femeia susține că cei de la restaurant i-au spus că a fost concediată pentru că a dezvăluit informații despre împărțirea bacșișului, încălcând politica restaurantului.
Oven & Tap nu a răspuns imediat la solicitările Insider.
”După ce au luat masa, acest grup mare de oaspeți a cerut ca bacșișul lor să fie dat la două chelnerițe”, a declarat apoi Oven&Tap pentru KNWA: ”Le-am onorat pe deplin cererea. Din respect pentru membrii foarte apreciați ai echipei noastre, nu discutăm detaliile legate de concedierea unui angajat”.
Bacşişul e probabil unul dintre cele mai controversate subiecte când vine vorba de răsplătirea serviciilor de care avem nevoie. Istoria ne spune că ciubucul s-a răspândit în spaţiul românesc în secolul al XVIII-lea. Acesta simboliza o mică recompensă în bani, oferită pentru calitatea unui serviciu deja plătit.
Acum, trei secole mai târziu, cifrele arată în felul următor: 55% dintre români sunt generoşi şi lasă 10% bacşiş din valoarea consumaţiei, 30% dintre participanţii la studiu au afirmat că lasă 5% sau mai puţin din valoarea notei finale, iar 9% răsplătesc serviciile HoReCa oferind bacşişuri în valoare de 15% sau mai mult. 6% dintre români au declarat că nu lasă bacşiş deloc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News