Chelsea nu va putea face transferuri până nu va fi cunoscut rezultatul apelului său depus la FIFA, a anunţat vineri forul internaţional.
FIFA a confirmat marţi că gruparea engleză Chelsea Londra a făcut apel împotriva interdicţiei la transferuri impusă după ce a fost găsită vinovată de încălcarea regulamentului în cazul transferului unor jucători sub 18 ani. Clubul londonez, care a primit în primă instanţă interdicţie la transferuri în următoarele două ferestre de mercato şi amendat cu 600.000 franci elveţieni, anunţase că va face apel faţă de decizia Comisiei de disciplină a FIFA, potrivit AFP.
Comitetul de apel al FIFA a precizat vineri că sancţiunea primită de gruparea de pe Stamford Bridge nu va fi amânată, suspendată sau revocată până la decizia finală care se va lua în urma judecării apelului. Într-un comunicat, clubul londonez s-a declarat stupefiat de hotărârea anunţată susţinând că aceasta o împiedică să-şi restructureze echipa aflată pe locul 6 în Premier League.
FIFA a anunţat luna trecută că în urma unei investigaţii a descoperit încălcarea articolului 19 din regulamentul de transferuri în cazul a 29 de jucători minori. Federaţia engleză de fotbal a fost de asemenea penalizată cu 510.000 franci elveţieni. Chelsea, dacă nu va avea câştig de cauză în apelurile sale, va putea transfera jucători noi abia din vara anului 2020.
Chelsea CF respinge categoric verdictul Comisiei de disciplină a FIFA şi va face apel la această decizie. Clubul doreşte să sublinieze că respectă importanţa muncii desfăşurată de FIFA în ceea ce priveşte protecţia minorilor şi a cooperat deplin cu FIFA pe durata investigaţiei, se menţiona la acea vreme într-un comunicat al clubului de pe Stamford Bridge.
Iniţial, Chelsea a fost acuzată de încălcarea articolului 19 vizavi de 92 de jucători minori, dar în cazul a 63 dintre aceştia nu s-au găsit iregularităţi. Conform regulamentelor FIFA, jucătorii sub 18 ani pot fi transferaţi în străinătate doar dacă este îndeplinit unul dintre următoarele trei criterii: părinţii lor au emigrat din motive extrafotbalistice; ambele cluburi se află în Uniunea Europeană sau Zona economică europeană şi dacă un jucător între 16 şi 18 ani locuieşte la maxim 100 km de noul său club.
Barcelona a primit de asemenea o interdicţie de transferuri pe două perioade de mercato în 2014, dar a întârziat cu 6 luni aplicarea sancţiunii, ceea ce i-a permis să obţină semnătura lui Luis Suarez (Liverpool) şi Ivan Rakitic (Sevilla) înainte de intrarea în vigoare a interdicţiei. Real Madrid a primit o interdicţie de un an în 2016, dar ea a fost redusă la 6 luni după apelul său la TAS. Atletico Madrid a fost de asemenea sancţionată cu un an de interdicţie în 2016, iar apelul său a fost respins.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News