În urma promulgării noii legi americane care interzice avortul la cerere, mai multe vedete de peste ocean au început să-și publice mărturiile personale legate de acest subiect. Cher a ținut să vorbească și ea, recent, despre întreruperile ei de sarcină.
Artista a scris pe Twitter, la începutul săptămânii, că a suferit trei pierderi de sarcină în tinerețe. Prima experienţă cutremurătoare a trăit-o la numai 18 ani. „Eram singură în casă. Sonny (n.r. Bono) venise acasă, iar eu plângeam și mă legănam singură pe podea. Când am ajuns la medic, țipam de durere. Nu mă puteam abține nici măcar în lift”, a mărturisit diva. „Doctorul m-a trimis direct la spital, în sala de operații. Ce mi s-ar fi întâmplat mie astăzi?”, a ținut să precizeze vedeta afectată de noua lege americană. Mai târziu, Cher a făcut doi copii, pe Chaz Bono cu Sonny Bono, fostul ei soț și partener de scenă care a murit în 1998, la 62 de ani, și pe Elijah Blue Allman, conceput cu cel de-al doilea soț, Gregg Allman, care s-a stins, de asemenea, din viață destul de devreme, la 69 de ani, în 2017.
Cher și-a făcut cunoscută părerea despre dreptul femeilor de-a decide asupra propriului corp și a scris pe Twitter următoarele: „Femeile suferă și vor sângera până la moarte în timp ce doctorii se vor uita la ele și le vor trimite apoi acasă, unde complicațiile le vor trimite direct în mormânt”, a acuzat vedeta. „Nu vor mai exista avorturi și îngrijire prenatală în Statele Unite”, a continuat apoi Cher. „Femeile vor muri de hemoragie în timp ce niște `bărbați` republicani vor decide ce fel de tratament medical merită acele femei”, a atras ea atenția din nou.
Curtea Supremă a SUA a revocat dreptul la avort al americancelor. Cu votul unei majorităţi a judecătorilor conservatori, instanța a anulat hotărârea ”Roe v. Wade” din 1973, care garanta de aproape o jumătate de secol dreptul femeilor din Statele Unite de a întrerupe o sarcină voluntar. Hotărârea de acum a Curtii Supreme va transforma dreptul la avort în Statele Unite, care nu va mai fi considerat un drept constituțional, fiecare stat putând acum să decidă dacă interzice, limitează sau permite această procedură. Altfel spus, prin noua decizie, SUA revine la situația dinainte de 1973, când fiecare stat era liber să interzică sau să autorizeze avorturile. Se așteaptă ca jumătate dintre statele americane să introducă noi restricții sau interdicții.
Treisprezece state au adoptat deja legi care vor interzice automat avortul în urma hotărârii Curții Supreme. O serie de alte state sunt susceptibile de a adopta rapid noi restricții. În total, se estimează ca accesul la avort să fie oprit pentru aproximativ 36 de milioane de femei de vârstă reproductivă, potrivit cercetărilor efectuate de Planned Parenthood, o organizație de asistență medicală care oferă posibilitatea femeilor de a întrerupe la cerere o sarcină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News