Chiftele arăbești sunt minunate. Consumate cu un sos special, aceste gustări sunt sățioase și gustoase. Iată rețeta.
Ingrediente
1/2 kg carne de miel tocată
2 linguri de ceapă tocată
condimente friptură de miel
2 ouă
2 linguri pătrunjel
½ linguriţă oregano
½ linguriţă scorţişoară măcinată
coajă de pâine
sare
piper
Pentru sos
1 ceapă tocată julien
1 linguriţă ghimbir răzuit
1 linguriţă usturoi pisat
2-3 linguri bulion
1 linguriţă chimion pisat
1 linguriţă coriandru pisat
1 linguriţă condimente Garam masala
jumătate linguriţă turmeric
jumătate linguriţă pudră chili
sare
1 linguriţă zahăr
o cană şi jumătate apă
2-3 linguri ulei
Cum se prepară
Pui într-un castron carnea tocată, usturoiul, ouăle, ceapa, coaja de pâine (de la trei felii) mărunţită, verdeaţa, condimentele, sarea şi piperul, potrivit clickpoftabuna.ro. Amesteci ingredientele şi laşi să se odihnească. Împarţi carnea, sub formă de mici, în câte chiftele vrei să faci şi înfigi fiecare bucată într-o frigăruie. Frigi pe grătar pe o parte şi pe cealaltă.
Într-o altă tigaie, încinge uleiul şi adaugă ceapa. Lasă pe foc timp de 4 minute până când devine aurie, iar apoi adaugă ghimbirul şi usturoiul. Pune şi bulionul şi condimentele şi lasă pe foc până când uleiul se separă de restul compoziţiei. Adaugă apa şi lasă la fiert. Dă focul mai încet şi mai lasă la gătit 6-7 minute. Serveşte chiftelele arăbeşti cu sos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News