Chiftele ardeleneşti. Rețeta românească rapidă. Sunt pufoase, gustoase și sățioase!

Imagini cu rol ilustrativ
Imagini cu rol ilustrativ

Chiftelele ardelenești pot reprezenta o variantă rapidă de gustare care îți va potoli foamea. Iată rețeta.

Ingrediente 

- 1,5 kg carne ,
- 200 grame de pâine,
- 1-2 cartofi (200 de grame),
- 2 morcovi,
- 2-3 căpăţâni de usturoi,
- 2 cepe,
- 1 legătură de pătrunjel,
- 1 legătură mărar,
- sare,
- piper,
- condimente pentru chiftele,
- ulei,
- făină,

*Este indicat să foloseşti carne de porc sau porc amestecat cu pui ori porc amestecat cu vită.

Vezi și: CARTOFI la cuptor cu UNT, USTUROI și CAȘCAVAL. Rețeta pe care o vei adora

Cum se prepară

Se curăţă ceapa, se spală, se scurge şi apoi se toacă fin. Apoi, ceapa se căleşte în ulei, până se îngălbeneşte. Se dă prin maşina de tocat: ceapa călită, cartofii, carnea, usturoiul şi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, potrivit clickpoftabuna.ro. Se amestecă în această compoziţie mărarul şi pătrunjelul tocat, sare, piper, morcovul ras şi condimentele pentru chiftele. Din acest amestec se formează cu mâinile umezite în apă chiftele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Chiftelele se prăjesc până când capătă culoarea aurie.

Vezi și: În ce ORDINE trebuie să adaugi LAPTELE și ZAHĂRUL în CAFEA. Ai greșit până acum! Explicația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel