Chifteluțele de dovlecei reprezintă o idee perfectă în orice moment al săptămânii. Iată cum se prepară rețeta, pas cu pas.
Ingrediente
2 dovlecei potriviţi cc 900 g
2-3 felii de pâine (200g după ce sunt gata înmuiate în lapte şi scurse)
o ceapă
o lingură făină albă
2-3 căţei usturoi
sare după gust
piper după gust
2 ouă
o lingură maioneză
3-4 linguri pesmet
jumătate linguriţă coriandru măcinat
Pentru prăjit
pesmet
ulei
Cum se prepară
Dovleceii îi spălăm şi-i dăm pe razătoarea mare, adăugăm sare şi-i amestecăm. Lăsăm 5-6 minute. Eliminăm zeama pe care au lăsat - o cu ajutorul unei site sau folosind mâinile şi storcând bine. Punem într-un castron încăpător.
Pâinea o punem la înmuiat cu puţin lapte sau apă. Când s-a înmuiat, stoarcem şi adăugăm peste dovlecei. Ceapa o dăm prin razătoare şi adăugăm în castron. Usturoiul îl zdrobim şi îl adăugăm şi pe el în castron. Adăugăm restul ingredientelor, amestecăm bine. Rezultă un aluat ferm.
Formăm chiftelele, apoi le dăm prin pesmet şi le aşezăm într-o tigaie cu puţin ulei încălzit bine în prealabil. Prăjim chiftelele pe ambele părţi la foc moderat până capăta o nuanţă arămie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu