Aceste chiftele din legume și ciuperci se fac ușor și sunt perfecte pentru o cină vegetariană!
Învață cum să faci chifteluțe din legume și ciuperci. Consistente și aromate, aceste chiftele pot fi servite alături de paste sau o salată de legume.
Ingrediente:
cartof - 2 bucăți,
morcovi - 2 bucăți,
varză albă - 200 grame,
ciuperci - 100 grame,
griş - 150 grame,
unt - 40 grame,
ulei de floarea soarelui - 40 ml,
ouă - 2 bucăți,
făină de grâu - 20 grame,
sare și piper negu după gust.
Cartofii și morcovii se curăță de coajă, se spală și se taie bucățele. Varza se toacă, iar ciupercile se taie în jumătate. Legumele se pun într-o tigaie cu puțin ulei. Se adaugă untul, 125 ml de apă și sare. Legumele se gătesc până se înmoaie, aproximativ 15 minute.
Salată delicioasă de morcovi. O rețetă din bucătăria marocană
Se amestecă legumele cu un blender. Se adaugă ouăle, grișul, piperul și se amestecă până la o pastă omogenă. Din această pastă se formează bile mici, care se tăvălesc prin făină.
Încinge o tigaie cu ulei și prăjește chiftelele pe ambele părți până se rumenesc. Chiftele de legume cu ciuperci pot fi o mâncare independentă, dar și o garnitură pentru carne. Poftă bună!
Ce se poate adăuga la carnea tocată pentru chifteluțe, astfel încât gustul preparatului să cucerească pe toată lumea?
Fiecare gospodină are propria ei rețetă unică pentru a găti chiftele. Unele adaugă smântână sau maioneză în carnea tocată, în timp ce altele - pâine înmuiată în lapte. Alte gospodine folosesc o varietate de condimente care dau chiftelelor o aromă incredibilă.
Cu toate acestea, există un ingredient secret care face chiftelele pur și simplu unice. Vă spunem imediat ce se poate adăuga la carnea tocată pentru chifteluțe, astfel încât gustul preparatului să fie unic.
Prăjitură din porumb și lapte condensat. Pregătește un desert popular mexican
Cine ar fi crezut, dar zahărul face minuni cu chiftele. Prezența zahărului face ca preparatul finit să fie foarte suculent și fraged. Prin urmare, dacă dorești să faci chiftele care să surprindă pe toată lumea cu gustul lor încântător, atunci adaugă zahăr în carnea tocată. Vei vedea cât de bine zahărul echilibrează gustul chiftelelor. În plus, chiftelele vor avea o crustă crocantă și foarte apetisantă după prăjire.
Când adaugi zahăr la carnea tocată pentru chiftele, este important să nu exagerezi. Pentru a nu strica preparatul, este important să respecți o proporție strictă. La un kilogram de carne tocată vei folosi doar o linguriță zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News