Chiftelele indiene sunt un amestec gustos și crocant de legume și condimente picante.
Publicitate
Un preparat vegetarian, care se face doar din legume și condimente, cu un adaos de aluat lichid din făină, apă și pesmet. Nu este nevoie de ou sau griș pentru a face compoziția.
Vei folosi piure de cartofi și un amestec din legume preferate: mazăre, varză, porumb, morcovi.
Fasole cu orez și legume. O rețetă sățioasă din bucătăria africană
Astfel de chifteluțe pot fi servite ca și gustare sau le poți servi cu cereale. Dacă opțiunea vegetariană nu este pentru tine, doar adaugă carne tocată în amestec sau servește chifteluțe cu preparate din carne.
Ingrediente pentru 10 porții:
cartofi - 2 bucăți,
legume congelate (mazăre, porumb, morcovi, fasole verde) - 1 pungă,
coriandru - 2 linguri,
ardei iute - 2 bucăți,
rădăcină de ghimbir proaspăt - 1 lingură,
sare - după gust,
făină de grâu - 3 linguri,
pesmet - 1 pahar.
Cartofii se curăță de coajă și se fierb. Pasează cartofii fierți pentru a obține un piure. Amestecul de legume (mazăre, porumb, morcovi, fasole verde) se fierbe la abur. Legumele se trec printr-o strecurătoare, pentru a elimina excesul de apă.
Aioli, cel mai delicios sos de usturoi. O rețetă din bucătăria spaniolă
Amestecă toate legumele cu piureul de cartofi. Adaugă coriandru, ardeii iuți și ghimbirul. Sărează.
Într-un bol pune făina și 4 linguri de apă și amestecă pentru a face un aluat lichid. Cu mâinile unse cu ulei, formează 10 chifteluțe rotunde. Înmoaie fiecare chifteluță în aluat, rulează-le prin pesmet și lasă-le deoparte.
Fasole cu orez și legume. O rețetă sățioasă din bucătăria africană
Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Chiftelele se prăjesc, pe ambele părți, până când sunt aurii. Aceste chifteluțe se servesc fierbinți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu