Chiftele de orez. O rețetă gustoasă, simplă și economică

Sursa Foto YouTube Maria Cavotta
Sursa Foto YouTube Maria Cavotta

Chiftelele de orez. O gustare simplă, rapidă și gustoasă care cu siguranță va fi pe gustul oaspeților tăi.  

Ingrediente:

  • 200 g orez

  • 70 g parmezan

  • 1 ou

  • ulei 

  • pătrunjel (dacă se dorește)

Pregătirea

Mai întâi de toate, se pune orezul la fiert împreună cu un pic de sare. Atunci când orezul este fiert, se scurge de apă și se pune într-un bol. Adăgăm oul întreg, pătrunjelul și parmezanul ras. Amestecăm bine cu o lingură. Se poate adăuga și puțin piper alb, după preferință. Din compoziția rezultată se formează biluțe mici, de mărimea unei nuci.

Mod de coacere

În cuptor: Chiftelele se pun în tava acoperită cu hârtie de copt unsă cu un pic de ulei. Gătiți chiftelele de orez într-un cuptor preîncălzit la 200 ° timp de aproximativ 25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Ele trebuie să capete o culoare aurie.

Prăjite: Încinge mult ulei și când acesta este fierbinte pune chifteluțele de orez la prăjit pentru câteva minute. Aveți grijă să le învârtiți pentru a se coace uniform.

VARIANTE ȘI SFATURI

  • Puteți folosi și resturile de risotto din ziua precedentă.

  • Dacă aluatul este prea moale puteți adăuga puțin pesmet.

  • Nu exagera cu sare, parmezanul este deja suficient de gustos.

  • Puteți adăuga un praf de șofran sau pudră de curry.

  • Puteți adăuga în compoziția chiftelei mozzarella tăiată cubulețe.

Vezi și: 

Rețetă de sezon simplă, ieftină și sănătoasă: Chiftele de dovleac și carne de curcan

Toată lumea cunoaște chiftele, atât adulți, cât și copii. Sunt acel fel de mâncare care se poate pregăti în câteva minute, sunt versatile și aduc o bucurie reală papilelor gustative, scrie My Personal Trainer.

Ingrediente pentru chiftele de dovleac

200 g curcan măcinat 

150 g dovleac fiert

80 g pesmet

1 ou

Condimente inclusiv cimbru și rozmarin

Preparare

Mai întâi de toate începeți să gătiți dovleacul. Puteți alege să îl gătiți la cuptorul cu microunde pentru aproximativ 6 minute sau la cuptor, până se înmoaie.

Odată gătit, puneți dovleacul într-un castron și pasați-l până obțineți o textură de piure. Deasupra piureului de dovleac adăugați carnea de curcan tocată, pesmetul, oul și condimentele.

Frământați bine cu mâinile până obțineți un amestec omogen. Din compoziția obținută creați bile de mărimea unei nuci, le puteți face mai mari sau chiar plate și le treceți prin pesmet de porumb pentru a obține o textură mai crocantă.

Încingeți o tigaie cu o cantitate suficientă de ulei și lăsați-le la gătit timp de 10-15 minute.

Citește și:

Omletă cu dovleac și cartofi, la cuptor. Este dietetică, dar foarte gustoasă

În plus, o felie din această omletă are doar 200 de calorii.

Ingredientele de care ai nevoie. Dozele indicate sunt pentru patru persoane.

200  grame de dovleac,

30  grame de pesmet,

30  grame de cașcaval ras,

15 ml ulei de măsline,

4 ouă,

2 cartofi,

o ceapă,

câteva crenguțe de rozmarin proaspăt,

sare și pier după gust.

Cum se prepară omleta

Dovleacul se curăță de coajă și semințe, apoi se taie în bucăți. Cartofii și ceapa se curăță de coajă și se taie felii mici.

Într-o tigaie se pune puțin ulei și se călesc ușor cartofii și ceapa. Gătește legumele la foc mare timp cinci minute, amestecând din când în când.

Se condimentează totul cu sare fină și crenguțele de rozmarin. Continuă să gătești legumele, sub capac, aproximativ douăzeci de minute, încorporând dovleacul în ultimele cinci minute. Transferă legumele pe o farfurie și lăsă-le să se răcească.

Dovlecei umpluți cu paste cremoase: o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor

Într-un castron mare, pune toate ouăle, pesmetul, cașcavalul și asezonează-le cu piper negru și sare fină. Cu un tel manual, amestecă totul repede, până se creează un amestec omogen.

Acoperă o tavă cu hârtie de copt și pune legumele răcite, iar deasupra toană compoziția de ouă.

Ingredientul secret care face chiftelele suculente. Nu l-ai mai folosit până acum

Gătește omleta de dovleac și cartofi într-un cuptor preîncălzit, aproximativ douăzeci de minute, la o temperatură de 180° C.

Când omleta este gătită, scoate-o din cuptor și așteaptă să se răcească un pic. Înainte de a o aduce pe masă, omleta se taie felii. Poftă bună! 

Vezi și:

BONUS. Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor

Chiftelele cu ceapă sunt suculente și fragede, iar cei care le vor gusta pentru prima dată nu vor ghici din ce sunt făcute. 

Pentru a le prepara veți avea nevoie de:

ceapă - 500 grame (3 bucăți),
suc de roșii - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
griș - 120 grame,
usturoi - 2 căței, 
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit.

Modul de preparare


Curățați ceapa și tocați-o fin. Puneți ceapa tocată într-un bol și adăugați 120 grame de griș. Amestecați bine. Se sparg 2 ouă, se adaugă 2 căței de usturoi trecuți printr-o presă, se pune o jumătate de linguriță de sare și piper negru după gust. Se amestecă totul și se lasă 10-15 minute pentru ca grisul să se umfle și să absoarbă sucul, lăsat de ceapă.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel