Chiftelele de orez. O gustare simplă, rapidă și gustoasă care cu siguranță va fi pe gustul oaspeților tăi.
Ingrediente:
200 g orez
70 g parmezan
1 ou
ulei
Mai întâi de toate, se pune orezul la fiert împreună cu un pic de sare. Atunci când orezul este fiert, se scurge de apă și se pune într-un bol. Adăgăm oul întreg, pătrunjelul și parmezanul ras. Amestecăm bine cu o lingură. Se poate adăuga și puțin piper alb, după preferință. Din compoziția rezultată se formează biluțe mici, de mărimea unei nuci.
În cuptor: Chiftelele se pun în tava acoperită cu hârtie de copt unsă cu un pic de ulei. Gătiți chiftelele de orez într-un cuptor preîncălzit la 200 ° timp de aproximativ 25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Ele trebuie să capete o culoare aurie.
Prăjite: Încinge mult ulei și când acesta este fierbinte pune chifteluțele de orez la prăjit pentru câteva minute. Aveți grijă să le învârtiți pentru a se coace uniform.
Puteți folosi și resturile de risotto din ziua precedentă.
Dacă aluatul este prea moale puteți adăuga puțin pesmet.
Nu exagera cu sare, parmezanul este deja suficient de gustos.
Puteți adăuga un praf de șofran sau pudră de curry.
Puteți adăuga în compoziția chiftelei mozzarella tăiată cubulețe.
Vezi și:
Toată lumea cunoaște chiftele, atât adulți, cât și copii. Sunt acel fel de mâncare care se poate pregăti în câteva minute, sunt versatile și aduc o bucurie reală papilelor gustative, scrie My Personal Trainer.
Ingrediente pentru chiftele de dovleac
200 g curcan măcinat
150 g dovleac fiert
80 g pesmet
1 ou
Condimente inclusiv cimbru și rozmarin
Preparare
Mai întâi de toate începeți să gătiți dovleacul. Puteți alege să îl gătiți la cuptorul cu microunde pentru aproximativ 6 minute sau la cuptor, până se înmoaie.
Odată gătit, puneți dovleacul într-un castron și pasați-l până obțineți o textură de piure. Deasupra piureului de dovleac adăugați carnea de curcan tocată, pesmetul, oul și condimentele.
Frământați bine cu mâinile până obțineți un amestec omogen. Din compoziția obținută creați bile de mărimea unei nuci, le puteți face mai mari sau chiar plate și le treceți prin pesmet de porumb pentru a obține o textură mai crocantă.
Încingeți o tigaie cu o cantitate suficientă de ulei și lăsați-le la gătit timp de 10-15 minute.
Citește și:
În plus, o felie din această omletă are doar 200 de calorii.
Ingredientele de care ai nevoie. Dozele indicate sunt pentru patru persoane.
200 grame de dovleac,
30 grame de pesmet,
30 grame de cașcaval ras,
15 ml ulei de măsline,
4 ouă,
2 cartofi,
o ceapă,
câteva crenguțe de rozmarin proaspăt,
sare și pier după gust.
Cum se prepară omleta
Dovleacul se curăță de coajă și semințe, apoi se taie în bucăți. Cartofii și ceapa se curăță de coajă și se taie felii mici.
Într-o tigaie se pune puțin ulei și se călesc ușor cartofii și ceapa. Gătește legumele la foc mare timp cinci minute, amestecând din când în când.
Se condimentează totul cu sare fină și crenguțele de rozmarin. Continuă să gătești legumele, sub capac, aproximativ douăzeci de minute, încorporând dovleacul în ultimele cinci minute. Transferă legumele pe o farfurie și lăsă-le să se răcească.
Dovlecei umpluți cu paste cremoase: o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor
Într-un castron mare, pune toate ouăle, pesmetul, cașcavalul și asezonează-le cu piper negru și sare fină. Cu un tel manual, amestecă totul repede, până se creează un amestec omogen.
Acoperă o tavă cu hârtie de copt și pune legumele răcite, iar deasupra toană compoziția de ouă.
Ingredientul secret care face chiftelele suculente. Nu l-ai mai folosit până acum
Gătește omleta de dovleac și cartofi într-un cuptor preîncălzit, aproximativ douăzeci de minute, la o temperatură de 180° C.
Când omleta este gătită, scoate-o din cuptor și așteaptă să se răcească un pic. Înainte de a o aduce pe masă, omleta se taie felii. Poftă bună!
Vezi și:
Chiftelele cu ceapă sunt suculente și fragede, iar cei care le vor gusta pentru prima dată nu vor ghici din ce sunt făcute.
Pentru a le prepara veți avea nevoie de:
ceapă - 500 grame (3 bucăți),
suc de roșii - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
griș - 120 grame,
usturoi - 2 căței,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit.
Modul de preparare
Curățați ceapa și tocați-o fin. Puneți ceapa tocată într-un bol și adăugați 120 grame de griș. Amestecați bine. Se sparg 2 ouă, se adaugă 2 căței de usturoi trecuți printr-o presă, se pune o jumătate de linguriță de sare și piper negru după gust. Se amestecă totul și se lasă 10-15 minute pentru ca grisul să se umfle și să absoarbă sucul, lăsat de ceapă.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu