Chiftele de pește din conservă: ce să adaugi în compoziție pentru un gust deosebit

Chiftele de pește din conservă, ce să adaugi în compoziție pentru un gust deosebit. Sursa foto: freepik.com
Chiftele de pește din conservă, ce să adaugi în compoziție pentru un gust deosebit. Sursa foto: freepik.com

Chiftelele de pește din conservă nu sunt mai rele decât cele din pește întreg. Se prepară rapid și nu vor lăsa pe nimeni indiferent.  

În rețetă se folosește orez, așa că dacă vei fierbe orezul cu o zi înainte, va dura câteva minute pentru a găti chiftelele.

Orezu rotund se gătește mai repede și fierbe mai bine. În ceea ce privește conservele, poți lua orice pește, atâta timp cât este în ulei sau sau suc propriu. Nu folosi conserve de pește în sos de roșii. 

Ingrediente:

250 grame de pește din conservă,

80 grame de orez,

2 ouă,

ulei vegetal,

sare și piper negru măcinat după gust.

 

Metoda de gătire, pas cu pas

Clătește orezul până când apa rămâne limpede și fierbe-l cu sare până când este fiert. Scurge sucul sau uleiul din conservă. Pune peștele într-un bol, îndepărtează oasele, dacă este necesar, și zdrobește peștele cu o furculiță.

Nu mai adăuga lapte în omletă. Iată rețeta pentru cea mai populară mâncare, servită la micul dejun

Adaugă orezul fiert și răcit în bolul cu pește și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper. Dacă umplutura se dovedește a fi apoasă, poți  adăuga 1-2 linguri de gris fiert.

Din compoziția obținută formează, cu mâinile umede, chiftele și prăjește-le, într-o tigaie bine încălzită cu ulei vegetal, pe toate părțile câte 2-3 minute. Poftă bună!

 

Chiftele din varză și carne tocată. Rețeta simplă

De asemenea, poți face niște chiftele din varză și carne tocată. Chiftelele se prepară destul de simplu, dar sunt gustoase, fragede și apetisante. Pot fi servite la prânz, cină sau ca și o gustare. Aceste chiftele vor fi apreciate de toată familia și prietenii tăi și vor deveni una dintre mâncărurile tale preferate din legume.

Ingrediente:

varză proaspătă - 300 grame,

ou - 1 bucată,

carne tocată - 200 grame,

smântână - 2 linguri,

ceapă - 1 bucată,

făină - 50 grame,

bicarbonat de sodiu - 0,5 linguriță,

piper negru măcinat și sare - după gust,

ulei vegetal pentru prăjire,

pătrunjel - câteva fire.

 

Rețeta, pas cu pas

Toacă mărunt varza și ceapa și toarnă deasupra apă clocotită peste două minute. Varza și ceapa se scot din apă și se storc bine, pentru a elimina excesul de apă.

Legumele se pun într-un bol, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, carnea tocată, oul, verdeața tocată mărunt, carnea tocata, oul, smântâna, făina, bicarbonatul. Totul se amestecă bine. Asezonează cu sare și piper. Formează chiftelele și prăjește-le în ulei vegetal încins, pe ambele părți, până se rumenesc.

Un mod incredibil de a refolosi pâinea: prepară un desert fabulos cu prune și banane

Sfaturi: Pentru aceste chiftele se poate folosi orice fel de carne tocată. Smântâna poate avea orice conținut de grăsime.

Când formezi chiftelele, umezește-ți mâinile cu apă rece. Astfel, compoziția nu se va lipi de degete și vei putea modela chiftele mai ușor.

Friptura se va topi în gură: respectă câțiva pași simpli, dar foarte importanți

Aceste chifteluțe se pot coace și în cuptor. Pentru a face acest lucru, modelează-le și pune-le pe o foaie de copt acoperită cu pergament. Chiftelele se coc la o temperatură de 200 de grade timp de 30 de minute. Chiftelele se servesc cu smântână sau cu sosul preferat. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel