Dacă vrei să faci chiftele pufoase din carne de porc, poți încerca rețeta pe care și-o propunem astăzi.
Ingrediente
250 g carne de porc (grasă)
1 ou
1 ceapă mică
2 căţei de usturoi
60 g pâine mai uscată (fără coajă)
1/2 linguriţă de sare
1/2 linguriţă de piper
1 linguriţă boia de ardei dulce (opţional)
câteva fire de mărar proaspăt
făină (pentru tăvălit chiftelele)
ulei de floarea soarelui
Cum se prepară
Cu un cuţit, îndepărtează coaja feliilor de pâine. Pune miezul de pâine în apă, într-un castron, şi lasă-l la înmuiat. Îndepărtează coaja feliilor de pâine. Până să înmoaie pâinea, pune carnea de porc tocată într-un castron, scrie retete.online. Toaca mărunt ceapa şi usturoiul şi pune-le în castron, peste carne. Dacă preferi, poţi să dai ceapa şi usturoiul pe răzătoarea cu ochiuri mici. Eu prefer să le toc pentru că îmi place cum se simt în chiftelele prăjite.Toacă mărunt ceapa şi usturoiul
Între timp, miezul de pâine s-a înmuiat. Stoarce-l foarte bine de apa în exces şi adaugă-l peste carnea de porc tocată cu ceapă şi usturoi. Ai grijă să nu rămână apă în miezul de pâine deoarece va subţia compoziţia de chiftele! Miezul de pâine pentru chiftele de porc s-a înmuiat. Adaugă peste compoziţie oul întreg. Toacă mărunt mărarul şi pune-l şi pe el în castron. Dacă nu îţi place mărarul, îl poţi înlocui cu pătrunjel sau cimbru.Toacă mărunt mărarul
Adaugă în compoziţia de chiftele de porc condimentele, rând pe rând: sarea, piperul şi boiaua de ardei dulce. Frământă compoziţia de chiftele câteva minute. Frământatul este un proces important petru reuşita chiftelelor. Dacă nu foloseşti un robot de bucătărie, frământă compoziţia cu mâna, până când se omogenizează ingredientele între ele. Compoziţia de chitfele trebuie să se transforme într-o pastă bine legată.
După frământare, este indicat să laşi compoziţia la frigider pentru cel puţin 20 de minute. Astfel, aromele ingredientelor se vor îmbina între ele, iar compoziţia va deveni mai gustoasă. Dacă te grăbeşti tare, nu este nici o problemă dacă sari peste acest pas Scoate compoziţia de la frigider şi modelează chiftelele. Umezeşte-ţi mâinile şi ia o bucată mică din compoziţie. Rostogoleşte-o între palme până îi dai forma rotundă.
Pune făină într-un castronel sau pe o farfurie adâncă. Tăvăleşte fiecare chifteluţă prin făină.Scutură bine chiftelele de porc de excesul de făină şi aşază-le pe o farfurie plată. Toarnă ulei de floarea sorelui cât 2-3 degete într-o tigaie şi pune-l la încins. Când uleiul s-a încins bine, adaugă chifteluţele, rând pe rând, în tigaie. Lasă spaţiu între ele, nu le îngrămădi! Dacă nu încap toate în tigaie, prăjeşte-le în mai multe ture. Chifteluţele se mai umfla şi au nevoie de spaţiu ca să le întorci.
Lasă chiftelele să se prăjească bine pe o parte, la foc mediu, aproximativ 3-4 minute. Întoarce-le apoi cu o paletă şi lasă-le să se prăjească şi pe cealaltă parte. Chiftelele de porc sunt gata atunci când devin rumene şi capătă o culoare arămie. Scoate-le din tigaie cu o paletă cu găuri şi aşază-le pe un şerveţel absorbant. Şerveţelul va absorbi uleiul în exces de pe chiftele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News