Chiftelele de post reprezintă preparatul ideal, în perioada postului de dinainte de Crăciun. Și se prepară extrem de ușor.
Ingrediente
3 dovlecei/2 vinete mai mici
2 cartofi
2 morcovi
1/2 cană de orez brun
1 ceapă mare
2-3 linguri de pesmet
1 legătură de pătrunjel
1 linguriţă de lecitina din soia
ulei de măsline
3-4 căţei de usturoi
Mod de preparare
Morcovii se dau pe razătoarea mică şi se pun într-o tigaie împreună cu câteva linguri de ulei, un sfert de cană de apă şi puţină sare. După 2 minute se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se lasă încă 5 minute, amestecând din când în când, până legumele se înmoaie şi scade apa, scrie ciao.ro. Cartofii se fierb şi apoi se taie mărunt sau se zdrobesc cu furculiţa. Orezul se fierbe timp de 2 minute, se scurge de apă şi se lasă la răcit. Vinetele sau dovleceii se dau şi ei prin razătoare şi se pun la scurs.
Legumele călite se amestecă într-un castron cu cartofii şi cu vinetele sau dovleceii şi se adăuga, pe rând, orezul, pesmetul, usturoiul păsat, lecitina din soia și pătrunjelul mărunţit. Se pregătește o tavă în care se pune hârtie de copt. Se încinge cuptorul. Se modelează chiftelele cu mâinile unse cu ulei şi se pun în tavă. Se coc 30 de minute la foc potrivit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu