Chiftelele de post reprezintă o idee inspirată în perioada postului. Sunt delicioase și ușor de preparat.
Ingrediente
2 cartofi
1 legătură pătrunjel
praf sare
ulei
praf boia
2 cepe
praf piper
1 cană ciuperci
2 linguri orez
3 linguri făină
Vezi și: Musaca de post. Rețeta preparată cel mai des, în această perioadă
Cum se prepară
Cartofii se curăţă şi se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul. Ceapa tocată se căleşte puţin. Cartofii fierţi se scurg, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşina de tocat, scrie reţete.unica.ro. Se pun boia, sare şi piper.
Din compoziţia rezultată se fac chifteluţe, care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Chiftele de post se servesc calde.
Vezi și: Clătite de post. Rețeta rapidă și delicioasă pe care o vei repeta
Supă falsă de pui. Rețetă de post delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu