Chiftele de post cu orez. Chiftelele de post cu orez reprezintă un preparat rapid și ușor în zilele de post. Iată cum se pregătește.
Ingrediente
6 cartofi
5 căţei de usturoi
1 lingură făină
1 pahar de orez
ulei pentru prăjit
1 ceapă
200 g pesmet
sare, piper
Vezi și: Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețeta de post, gata în 30 de minute!
Chiftele de post cu orez. Fierbi cartofii în coajă şi, după ce s-au răcit, îi dai prin razătoarea mare, scrie petitchef.ro. Pui orezul spălat bine la fiert, după care îl scurgi. Amesteci cartofii cu orezul, adaugi usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, sarea, piperul, o lingură de făină şi amesteci bine.
Chiftele de post cu orez. Iei cu lingura din compoziție, formezi chiftele, apoi le dai pe fiecare prin pesmet şi le prăjeşti în uleiul încins. Le scoţi pe un prosop absorbant şi le serveşti cu mărar alături de legume fierte.
Vezi și: Cartofi în crustă de mălai. Rețeta de post rapidă. O vei repeta!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu