A începutul Postul Crăciunului și te gândești la ce ai putea mânca? Îți recomandăm chiftele de post...
Ingrediente
pulpa de la 3 vinete medii, mărunțită
6 ciuperci Champignon, mărunțite
3 căței de usturoi, pisați
2 linguri semințe de susan
aproximativ 4 linguri de făină
2 linguri de tărâțe de psyllium (sau pesmet)
2 linguri de mărar, tocat
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de sumac
1/2 linguriță de chimion
sare și piper, după gust
un strop de ulei
Cum se prepară
Pentru început, trebuie mărunțite pulpa de vinete și ciupercile. Apoi se pun 2 lingurițe de ulei într-o tigaie și se călesc vinetele, ciupercile, usturoiul, condimentele și mărarul. Și este indicat să acoperiți tigaia cu un capac, lăsându-le la foc mediu pentru aproximativ 7 minute, amestecând din când în când. Iar pentru încă 5 minute se lasă apoi la călit fără capac.
După aceea, se transferă această compoziție într-un bol sucifient de mare, se adaugă făina de năut/orez, susanul, tărâțele de psyllium măcinate și se amestecă până rezultă un aluat omogen.
Din nou, se încinge o tigaie unsă cu ulei, se tapetează cu puțină făină și se prăjesc chiftelele în jur de 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc, scrie temananc.ro. Iar la final se așază pe o farfurie pe care se pun șervețele sau proasoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News