Chiftele de post pufoase. Rețeta simplă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

A începutul Postul Crăciunului și te gândești la ce ai putea mânca? Îți recomandăm chiftele de post...

Ingrediente

pulpa de la 3 vinete medii, mărunțită
6 ciuperci Champignon, mărunțite
3 căței de usturoi, pisați
2 linguri semințe de susan
aproximativ 4 linguri de făină
2 linguri de tărâțe de psyllium (sau pesmet)
2 linguri de mărar, tocat
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de sumac
1/2 linguriță de chimion
sare și piper, după gust
un strop de ulei

Cum se prepară

Pentru început, trebuie mărunțite pulpa de vinete și ciupercile. Apoi se pun 2 lingurițe de ulei într-o tigaie și se călesc vinetele, ciupercile, usturoiul, condimentele și mărarul. Și este indicat să acoperiți tigaia cu un capac, lăsându-le la foc mediu pentru aproximativ 7 minute, amestecând din când în când. Iar pentru încă 5 minute se lasă apoi la călit fără capac.

După aceea, se transferă această compoziție într-un bol sucifient de mare, se adaugă făina de năut/orez, susanul, tărâțele de psyllium măcinate și se amestecă până rezultă un aluat omogen.

Din nou, se încinge o tigaie unsă cu ulei, se tapetează cu puțină făină și se prăjesc chiftelele în jur de 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc, scrie temananc.ro. Iar la final se așază pe o farfurie pe care se pun șervețele sau proasoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel