Acest fel de mâncare este destul de ușor de făcut. În plus, nu aveți nevoie de mașină de tocat carnea.
Chiftele vor fi suculente și parfumate. Brânza se va combina perfect cu carne de pui și roșii, ceea ce le conferă chiftelelor un gust extraordinar.
Ingrediente:
file de pui - 500 grame,
ou - 1 bucată,
smântână 20% - 100 grame,
făină - 30 grame,
brânză - 80 grame,
roșie proaspătă - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
praf de copt - 0,5 linguriță,
ceapă verde și pătrunjel - după gust,
sare și piper negru măcinat - după gust,
ulei vegetal - pentru prăjit.
Tăiați fileul de pui în cuburi mici și puneți-l într-un bol. Se adaugă, apoi, usturoiul, trecut prin presă, oul, smântâna, sarea, piperul, făina și praful de copt. Amestecați bine.
Verdeața se toacă mărunt. Roșiile de coajă și se toacă. Adăugați legumele în amestecul de mai sus și amestecați bine. Completați cu bucățelele de brânză.
Pâine marocană: se gătește într-o tigaie și are doar 100 de calorii
Lăsați compoziția să se odihnească timp de 30 de minute. Formați apoi chiftelele și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Chiftelele se prăjesc la foc mediu, sub capac, pe ambele părți, până se rumenesc.
Sfat: Puteți lua orice brânză. Folosiți condimentele preferate. Pentru aceste chiftele este potrivit orice sos. Poftă bună!
Spre exemplu, puteți prepara un sos de roșii. Pentru a face un sos de roșii grozav, aromat, care nu va fi foarte acid, trebuie să adaugi un ingredient secret.
Pentru a pregăti un sos de roșii, vei avea nevoie de:
500 grame de roșii proaspete,
3 căței de usturoi,
1 ceapă,
1 frunză de dafin,
1 praf de bicarbonat de sodiu,
puțin busuioc tocat,
o lingura de pătrunjel tocat,
sare și piper.
Curățați și tocați mărunt ceapa și cățeii de usturoi. Legumele se prăjesc aproximativ 5 minute. Roșiile se curăță de coajă și semințe și se zdrobesc grosier. Adaugați, în tigaie, roșiile zdrobite, busuiocul, frunza de dafinul, pătrunjelul, puțină sare și piper și fierbeți totul aproximativ 1 oră. Când sosul începe să scadă, adăugați bicarbonatul de sodiu.
Pâinea va fi proaspătă chiar și după o săptămână: 5 condiții simple de depozitare
Pentru a reduce aciditatea sosului de roșii, adăugați zahăr, în loc de bicarbonat de sodiu. Evitați excesele de zahăr, pentru a ca sosul de roșii să nu fie prea dulce.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu