Chiftele din carne de pui cu ciuperci și cașcaval. Surprinde-ți oaspeții cu rețeta dezvăluită de bucătarii francezi

Chiftele din carne de pui cu ciuperci și cașcaval. Surprinde-ți oaspeții cu rețeta dezvăluită de bucătarii francezi. Sursa - Pexeles
Chiftele din carne de pui cu ciuperci și cașcaval. Surprinde-ți oaspeții cu rețeta dezvăluită de bucătarii francezi. Sursa - Pexeles

Dacă vrei să gătești niște chiftele din carne de pui, cu care își vei surprinde oaspeții, atunci aceasta este rețeta perfectă.  

Ingredientele de care ai nevoie:

 

carne tocată de pui - 400 grame,

pâine  - 2 felii,

lapte cald - 50 grame,

ceapă (mică) - 1 bucată,

un ou,

sare și condimente după gust.

 

Ingredientele de care ai nevoie pentru umplutură:

 

roșii - 100 grame,

ciuperci - 100 grame,

ceapă - 100 grame,

cașcaval tare - 50 grame.

 

 

Prepararea 

 

Înmuiați pâinea în lapte 5 minute, apoi trebuie să o stoarceți bine. Ceapa trebuie tocată fin sau dată prin răzătoare.

Într-un bol, amestecați carnea tocată, pâinea stoarsă, ceapa tocată fin și un ou. Sărați, adăugați condimentele preferate și amestecați bine. Apoi formați chiftelele.

Castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă: sunt atât de buni, încât vei vrea să-i prepari mereu

 

Chiftelele se așează într-o formă de copt, tapetată cu hârtie de pergament. Faceți mici adâncituri în centrul fiecărei chiftele și puneți câte o lingură de umplutură, făcută din felii de roșii, ceapă și ciuperci. Chiftelele se presară apoi cu cașcaval ras.

Nu vă mai rămâne decât să coaceți chiftelele la o temperatură de 180 de grade, timp de 20 de minute. Poftă bună!

 

 

 

BONUS. Chifteluțe savuroase fără carne și fără ouă: o rețetă din ingredientele disponibile în frigider

 

Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.

Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume.  Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.  

 

Ingrediente:

 

varză albă - 350 de grame;

morcovi - 170 de grame;

ceapă - 140 de grame;

griș - 3 linguri;

fulgi de ovăz - 3 linguri;

Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă

cartofi - 260 de grame;

sare și piper - după gust,

pesmet, 

amidon -  1 lingura;

ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.

 

Metoda de preparare

 

Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.

Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă

Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Sunt crocante și suculente. O rețetă perfectă pentru o cină cu familia

Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se  lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.

Plăcintă cu vinete și carne la cuptor: ușoară și gustoasă și fără prăjire. Un deliciu care nu trebuie ratat

Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le  în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel