Chiftelele se prepară destul de simplu, dar sunt gustoase, fragede și apetisante. Pot fi servite la prânz, cină sau ca și o gustare.
Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este preparată din varză proaspătă și carne tocată. Aceste chiftele vor fi apreciate de toată familia și prietenii tăi și vor deveni una dintre mâncărurile tale preferate din legume.
Ingrediente:
varză proaspătă - 300 grame,
ou - 1 bucată,
carne tocată - 200 grame,
smântână - 2 linguri,
ceapă - 1 bucată,
făină - 50 grame,
bicarbonat de sodiu - 0,5 linguriță,
piper negru măcinat și sare - după gust,
ulei vegetal pentru prăjire,
pătrunjel - câteva fire.
Toacă mărunt varza și ceapa și toarnă deasupra apă clocotită peste două minute. Varza și ceapa se scot din apă și se storc bine, pentru a elimina excesul de apă.
Legumele se pun într-un bol, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, carnea tocată, oul, verdeața tocată mărunt, carnea tocata, oul, smântâna, făina, bicarbonatul. Totul se amestecă bine. Asezonează cu sare și piper.
Cartofi prăjiți ca la McDonald's, făcuți acasă: trei moduri secrete
Formează chiftelele și prăjește-le în ulei vegetal încins, pe ambele părți, până se rumenesc.
Sfaturi: Pentru aceste chiftele se poate folosi orice fel de carne tocată. Smântâna poate avea orice conținut de grăsime.
Când formezi chiftelele, umezește-ți mâinile cu apă rece. Astfel, compoziția nu se va lipi de degete și vei putea modela chiftele mai ușor.
Tartă sățioasă pentru zilele de iarnă: ai nevoie de o jumătate de varză și o conservă de fasole
Aceste chifteluțe se pot coace și în cuptor. Pentru a face acest lucru, modelează-le și pune-le pe o foaie de copt acoperită cu pergament. Chiftelele se coc la o temperatură de 200 de grade timp de 30 de minute. Chiftelele se servesc cu smântână sau cu sosul preferat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu