Chiftelele keto sunt ideale pentru persoanele care țin o dietă bogată în proteine și grăsimi. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 600 g carne tocată amestec porc-vită
- 1 lingură făină de migdale
- 1 ou
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță curry
- 1 lingură ulei de avocado (opțional)
- 1 legătură de pătrunjel tocată
- sare
- piper
Cum se prepară chiftelele keto
Într-un castron se pune carnea, cățelul de usturoi pisat și oul. Se amestecă. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, căldură sus și jos. În castron se mai adaugă făina de migdale și se amestecă. Dacă amestecul pentru chiftele e prea moale sau nu se leagă se mai poate adăuga făină de migdale, potrivit retete.unica.ro. Se adaugă curry, sare, piper și pătrunjel tocat. Opțional se mai poate adăuga o lingură de ulei de avocado pentru un plus de savoare și grăsimi sănătoase.
Se formează biluțe de carne și se pun pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Chiftelele keto se coc la 200 grade Celsius, căldură sus și jos pentru 15-20 minute sau până devin maronii-aurii. Se servesc alături de legume sau salată.
BONUS: Tacu tacu. Rețetă peruană pentru micul dejun
Ingrediente
- 500 g fasole gătită
- 500 g orez gătit
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de ardei
- 1 lingură ardei tocat
- oregano uscat
- chimion
- piper
- ulei
Cum se prepară
Ceapa se taie cubulețe. Într-o tigaie se sotează ceapa până devine translucidă. Se adaugă pasta de ardei (preferabil ardei galben) și usturoiul tocat. Se amestecă. Se adaugă fasolea gătită. Se amestecă. Se adaugă și orezul gătit. Se amestecă cu ajutorul unei linguri până ce se formează un fel de aluat, potrivit retete.unica.ro.
Se pune un pic de ulei și se împarte aluatul de tacu tacu în 4 părți. Se dă forma de rulouri cu ajutorul unei linguri. Se gătește în continuare având grijă ca rulourile să prindă crustă pe toate părțile și să nu se dezintegreze atunci când sunt întoarse. Tacu tacu se servește la micul dejun alături de un ou prăjit și banană caramelizată.
Citește și:
Cum faci chifle Kaiser. Calde, pufoase și proaspete, direct din cuptorul tău
Ingrediente
- 500 g de făină
- 8 g sare
- 7 g de drojdie instant
- 160 g apă
- 150 g lapte
- 1 lingură / 7 g miere
Cum se prepară
Într-un bol amestecați făina cu sarea. Adăugați drojdia, apa, laptele și mierea și frământați timp de 12 și 15 minute. Trebuie să obținem un aluat elastic, care să fie ușor lipicios, potrivit retetepractice.ro. Se pulverizează cu puțin ulei și se lasă să se odihnească 2 ore într-un bol, acoperit cu folie alimentară. Apoi împărțiți aluatul în 12 bucăți egale de doar aproximativ 70 g fiecare. Formați bucățile de aluat în bile, așezați-le pe tava tapetată cu foaie de cop și acoperați-le cu o folie alimentară tapetată cu făină și lăsați-le să se relaxeze timp de 10 minute.
Preîncălziți cuptorul la 220ºC. Timpul de preparare din acest moment până când pâinea intră efectiv în cuptor este de aproximativ 1 oră. Dacă aveți ștampilă pentru chiflele kaiser apăsați pe fiecare bilă de aluat, dacă nu încercați să faceți tăieturile cu un cuțit. Acoperiți-le și lăsați așa aproximativ 1 oră. Când credeți că au crescut destul de mult, faceți cu degetul o adâncitură foarte mică în aluat. Dacă rămâne urmă, pâinea este gata de pus la copt.
De asemenea, puteți decora chiflele cu semințe de susan sau semințe de mac înainte de a le pune în cuptor. Se pulverizează cu puțină apă și se presară semințele. Puneți o tavă mică de copt metalică pe fundul cuptorului atunci când preîncălziți cuptorul și turnați o jumătate de cană de apă fierbinte imediat după introducerea pâinii în cuptor. Eliberați un pic de abur, lăsând ușa cuptorului întredeschisă cu 5 minute înainte ca pâinea să fie gata. Coaceți în cuptorul preîncălzit 20 de minute și lăsați să se răcească pe un grătar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu