Chiftele maramureșene sunt foarte gustoase. Se prepară ușor și sunt pe placul soacrei. Nu degeaba li se mai spune "hremzle" sau "chifteluțele soacrei".
Ingrediente
- 8 cartofi potriviți (de preferat cei făinoși cu coajă albă)
- 2 ouă
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de apăsare
- piper, ulei
Vezi și: Cum faci CLĂTITE fragede și pufoase. SECRETELE gospodinelor pentru ALUAT
Cum faci CORNULEȚE FRAGEDE. Ce trebuie să pui în ALUAT. Secretul gospodinelor
Cum se prepară
Cartofii îi curățăm de coajă și îi dăm pe răzătoarea cu găuri mici. Scurgem zeama lăsată de cartofi. Adăugăm ouăle, sare și piper, făina și o lingură de apă minerală, potrivit haisagatim.ro. Pentru prăjit folosim o tigaie groasă de preferat de fontă. Dacă nu aveți puteți folosi orice o tigaie antiaderentă.
Punem puțin ulei în tigaie, lăsăm să se încingă la foc potrivit și apoi luăm din compoziția de cartofi cu o lingură de inox , punem în tigaie cât încape într-o lingură și întindem ușor compoziția în toate părțile formând niște plăcințele. Lăsăm să se rumenească chiftelele pe o parte câteva secunde apoi le întoarcem și pe partea cealaltă. Le scoatem pe un șervet absorbant și le lăsăm să se răcească puțin apoi le servim.
Vezi și: CHIFTELUȚE italienești. Sunt PUFOASE și SĂȚIOASE. Delicioasa rețetă pe care trebuie s-o încerci
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu