Chiftelele pane reprezintă o gustare rapidă și gustoasă, atunci când nu ai timp. Iată rețeta turcească...
Ingrediente
350 gr carne tocată de vită (sau mixtă vita+miel)
1 ceapă medie
45 gr orez (cu bob rotund)
1/4 linguriţă chimion (cumin) măcinat
1/4 linguriţă pul biber (sau după gust)
1/2 linguriţă sare
piper negru
câteva fire de pătrunjel
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri ulei
Cum se prepară
Ceapa se toacă mărunt. Carnea se împarte în două. Orezul se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge. În uleiul încins se căleşte ceapa până se înmoaie bine de tot. Se adaugă jumătate din carnea tocată şi se prăjeşte la foc iute până-şi schimbă culoarea şi se evaporă tot sucul pe care-l lăsă. Se adaugă sarea, chimionul, pul biber şi piper negru măcinat.
Lângă carnea tocată rămasă se pune orezul, carnea sotată cu ceapă, pătrunjelul tocat şi un gălbenuş de ou. Se lasă să se răcorească bine de tot şi doar apoi se amestecă timp de 5 minute. Se dă amestecul de chiftele la frigider minim 30 minute, e-retete.ro. Umeziţi-vă mâinile cu apă rece. Luaţi amestec de chiftele cât un ou şi aplatizaţi-le (cam la 1 cm grosime), dându-le forma uşor ovală.
Bateţi oul şi albuşul rămas într-o farfurie largă. Puneţi făina în altă farfurie largă. Într-o tigaie largă încingeţi ulei cam de 3 mm. Daţi focul la mediu spre mic. Treceţi fiecare chiftea prin făină, scuturaţi uşor excesul şi apoi treceţi-le prin ou. Aşezaţi chiftelele în tigaie la distanţă unele de altele şi prăjiţi-le 2.5 minute pe fiecare parte (până se rumenesc plăcut). Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie să se scurgă de grăsime.
Sunt bune calde sau reci. Se servesc cu cartofi natur şi o salată proaspătă. Sunt bune şi cu murături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News