Chiftele prăjite. Rețeta veche de la 1935

Sursa foto: captură video YouTube Delicii Simple
Sursa foto: captură video YouTube Delicii Simple

Ce poate fi mai bun decât niște chiftele delicioase alături de o salată de roșii? Așa că, astăzi, îți propunem o rețetă veche, de la 1935. Sigur o vei repeta!

Ingrediente

1 kg carne de vită
500 g carne de porc
puțină slănină, dacă carnea nu e suficient de grasă
3 cepe
2 felii pâine
2 legături pătrunjel
3 ouă
sare
piper
puțină făină
unt sau untură pentru prăjit chiftelele

Cum se prepară

Ceapa tăiată solzișori se rumenește ușor. Pâinea se înmoaie în supă de carne sau în apă și se stoarce bine. Se dau prin mașina de tocat: carnea, puțină slănină dacă carnea nu e suficient de grasă, ceapa prăjită, pâinea înmuiată și stoarsă bine și pătrunjelul, potrivit reteteistorice.ro.

Se adaugă tocăturii ouăle, se pune sare, piper și se amestecă bine. Se formează în mână chifteluțe, se dau prin făină și se prăjesc în unt sau în untură.

Vezi și: Rețeta veche de pilaf. Datează de la 1949

BONUS: Chiftele marinate. Rețeta din 1935

Ingrediente

- 12-14 chiftele prăjite
- puțin unt (cam cât mărimea unui ou)
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 4 linguri pastă de roșii
- 1 foaie dafin
- câteva boabe piper
- puțin tarhon
- 1-2 linguri oțet
- 2 pahare apă
- sare

Cum se prepară

Untul se pune într-o tigaie pe foc și se lasă să se înfierbânte bine. Ceapa tăiată solzișori se rumenește ușor în untul încins. Se adaugă făina și se amestecă bine (permanent ca să nu se prindă) până devine aurie, scrie reteteistorice.ro. Se adaugă pasta de roșii (sau bulion diluat cu puțină apă) și se amestecă bine câteva minute, apoi se stinge cu apă (aproximativ 2 pahare). Se adaugă foaia de dafin, boabele de piper și puțină sare și se lasă să clocotească câteva minute.

Se pun ușor în sos chiftelele prăjite și puțin tarhon și se lasă să fiarbă acoperit la foc mediu (dacă e nevoie mai adăugăm puțină apă astfel încât sosul să acopere ușor chiftelele sau dacă e prea mult sos lăsăm să fiarbă descoperit – fără capac).

Spre final, se adaugă oțetul, amestecând ușor (potrivim oțetul după gust, 1-2 linguri). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel