Chiftelele de cartofi cu brânză sunt absolut delicioase. Se prepară ușor și sunt spornice. Iată rețeta.
Publicitate
Ingrediente
- 500 g cartofi fierţi
- 200 g brânză rasă
- 2 ouă
- sare şi piper după gust
- 1 lingură de pesmet
- 1 ceapă
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde sau mărar verde după preferinţa fiecăruia
- 250 g pesmet pentru tăvălit
- 500 ml ulei pentru prăjit
Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă şi după ce au fiert se lasă la răcit. După ce s-au răcit, se decojesc şi se dau prin răzătoarea mică. Ceapa se curăţă şi se dă pe răzătoare peste cartofi. La fel se procedează şi cu usturoiul.
Se amestecă bine, apoi se adaugă în compoziţie brânza rasă, ouăle bătute ca pentru omletă, sare şi piper după gust, pesmetul, mărarul sau pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă bine compoziţia până ce toate ingredientele sunt perfect omogenizate, potrivit gustoase.net.
Se pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Cu ajutorul unei linguri se ia din compoziţie și cu mâna uşor umezită se modelează chifteaua, apoi se trece prin pesmet şi se pune la prăjit. După ce s-au rumenit frumos pe ambele părţi, se scot pe un şerveţel de hârtie absorbant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu